Τεράστια επιτυχία σημείωσε ο 5ος Ξενοδάμειος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στην Αντίκυρα με διοργανωτές την Αθλητική Ακαδημία Αντίκυρας “Ξενόδαμος” και τον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας.



Άριστη οργανωτικά εκδήλωση ενώ πάνω από 500 δρομείς κάθε ηλικίας αγωνίστηκαν στην όμορφη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα δίνοντας ανάσες δροσιάς. Πρωταγωνιστές, εκτός από τους αθλητές που αγωνίστηκαν στις επίσημες αποστάσεις, τα παιδιά που ξεπέρασαν τα 350 και έδωσαν ξεχωριστό χρώμα και αισιοδοξία στον 5ο Ξενοδάμειο δρόμο.

Οι καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν την διεξαγωγή του αγώνα και οδήγησαν κατοίκους και πλήθος επισκεπτών στην κεντρική πλατεία και στους γύρω δρόμους που με το χειροκρότημά τους εμψύχωναν τους δρομείς σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς τους.



Μαλλιόγλου, Ντίνα, Μπαλτσιώτης, Κουμούδη οι νικητές. 

Νικητής στην μεγάλη διαδρομή του αγώνα φιλίας 12 χλμ Αντίκυρα-Ασπρα Σπίτια- Αγιος Ισίδωρος και τερματισμό στην κεντρική πλατεία της Αντίκυρας, ήταν ο αθλητής του διοργανωτή συλλόγου Ξενόδαμος  Βαγγέλης Μαλλιόγλου με επίδοση 40.51. Στη δεύτερη θέση ο Γιάννης Ράπτης με 47.08 και τρίτος ο Σπύρος Σιαμπάνης 47.46.



Η Μαργαρίτα Ντίνα ήταν νικήτρια στις γυναίκες στα 12χλμ τερματίζοντας σε 51.26, δεύτερη η Κλεοπάτρα Φραγκοπούλου 57.19 και στην τρίτη θέση η Αλίκη Φουντά με 63.24.



Στα 5χλ “Νίκος Μίχος” ο Αλέξανδρος Μπαλτσιώτης ήταν πρώτος με επίδοση 17.51, δεύτερος ο Γιώργος Μαθιόπουλος με 18.02 και τρίτος ο Γιάννης Καρνασόπουλος 15.38.



Η Κατερίνα Κουμούδη με επίδοση 20.38 ήταν νικήτρια στα 5χλμ γυναικών με δεύτερη την Χριστίνα Μαρλάση 2453 και τρίτη την Αμαλία Λύτρα με 27.57.



Ο 5ος έγραψε ιστορία, ραντεβού στον 6ο Ξενοδάμειο το 2023

Ο 5ος Ξενοδάμειος δρόμος αποζημίωσε όλους όσους, βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Αντίκυρα και απόλαυσαν τις τοπικές ομορφιές, τις επισκέψεις σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα αλλά και απόλαυσαν την τοπική κουζίνα δίπλα στη θάλασσα..




Έτσι λοιπόν συνοπτικά στον 5ο Ξενοδάμειο δρόμο το σαββατοκύριακο στην Αντίκυρα σηματοδοτήθηκε από:  

  • Τις διαδρομές (όλες σε άσφαλτο) που είναι πλέον μετρημένες και πιστοποιημένες από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.
  • Ο αγώνας είναι επίσημος και ενταγμένος στο δρομικό καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ.
  • Αθλητισμός και πολιτισμός στην πράξη με την συνεργασία του Μουσείου Αλλοτροπία και του “Φάρου” Αντίκυρας
  • Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν το νέο συλλεκτικό μετάλλιο με απεικόνιση αρχαίου νομίσματος.
  • Ημερίδα το Σάββατο 1/10 με θέμα «Οι παραΟλυμπιακοί αγώνες και η σπουδαιότητα τους»με ομιλητή τον ΠαραΟλυμπιονίκη Αλέξανδρο Ταξιλδάρη.
  • Ο πρωταθλητής Ευρώπης Λυκούργος Τσάκωνας μεταξύ των επισήμων προσκεκλημένων οι οποίοι θα δώσουν νέο ύφος στην διοργάνωση.
  •  Χορηγοί επικοινωνίας είναι κορυφαία ΜΜΕ και παρουσία πολλών εκπροσώπων του Τύπου.
  • Αγωνιστική παρουσία πολλών κορυφαίων πρωταθλητών και πρωταθλητριών. 
  • Ρεκόρ με 82 χορηγούς – προμηθευτές 
  • Ρεκόρ με την συμμετοχή 140 Εθελοντών

 

Η φετινή 5η διοργάνωση του «Ξενοδάμειου δρόμου» έχει την συνεργασία ως ΜΕΓΑ χορηγού, το εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδος της ΜΥΤILINEOS και ΧΡΥΣΟΥΣ χορηγούς το Super Market Κρητικός-Μανίκας στον αγώνα ΦΙΛΙΑΣ 12χλμ., το BOTTEGA Coffe bar στον αγώνα δρόμου 5χλμ “Ν Μίχου”, το Super Market Παπασπύρου υποστηρικτής των εθελοντών και η Coca-Cola Τρία Έψιλον που έχει αναλάβει την τροφοδοσίας των δρομέων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου