Το Συνδικάτο Οικοδόμων Εύβοιας συμμετέχει στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 9 Νοέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Χαλκίδα και Αλιβέρι


Συνάδελφοι οικοδόμοι,

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

Μαζί με τους οικοδόμους σε όλη την Ελλάδα, μαζί με όλους τους συναδέλφους από όλους τους κλάδους, σε ένα ΕΝΙΑΙΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας, τη δική μας και των οικογενειών μας. Στις 9 Νοέμβρη να νεκρώσουν τα γιαπιά, όλα τα τεχνικά έργα. Στις 9 Νοέμβρη συναντιόμαστε μαζί με τους συναδέλφους από τους άλλους κλάδους, στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις.

Στη ΧΑΛΚΙΔΑ, 10.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Στο ΑΛΙΒΕΡΙ, 10.30 το πρωί, στο άγαλμα του Λιγνιτωρύχου

Συνάδελφοι οικοδόμοι, η κυβέρνηση και τα κάθε λογής αρπαχτικά, που ζουν από τον ιδρώτα μας (κατασκευαστικές εταιρείες, τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές), μας λένε κατάμουτρα, ότι πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι το χειμώνα, πρέπει να πεινάσουμε, να ξεπαγιάσουμε, να βάλουμε λιγότερα τρόφιμα στο σπίτι, να συνηθίσουμε με την ιδέα τα παιδιά μας να ξεπαγιάσουν στα σχολεία.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

  • Για να απαιτήσουμε και να επιβάλουμε με τον δίκαιο αγώνα μας ρεύμα φθηνό για όλο το λαό.

  • Για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια

  • Για να επιβάλουμε την εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης της Ομοσπονδίας παντού: σε όλα τα εργοτάξια και τις συμβατικές οικοδομές, σαν ελάχιστος όρος να δώσουμε τον αγώνα της επιβίωσης.

  • Για να επιβάλουμε μέτρα ασφάλειας και προστασίας της ζωής μας.

Με τον αγώνα μας και με μπροστάρη την Ομοσπονδία μας, υπογράφτηκε Συλλογική Σύμβαση που προβλέπει μεγάλες αυξήσεις στα κατώτερα μεροκάματα, και ανεβάζει προς τα πάνω τα δώρα και επιδόματα. Οι συνάδελφοι στα έργα της Πλατείας Αγοράς στη Χαλκίδα, με τη στήριξη του Συνδικάτου μας, πέτυχαν την εφαρμογή της Σύμβασης και είδαν μεγάλες αυξήσεις στο μεροκάματο.

 Συνάδελφοι οικοδόμοι, εμείς στην Εύβοια, γνωρίζουμε και από βαρύ χειμώνα, γιατί πνιγήκαμε, γνωρίζουμε και από θερμά καλοκαίρια, γιατί καήκαμε. Στο χέρι μας είναι, με την οργάνωση από το Συνδικάτο μας, τον κοινό αγώνα με όλους τους εργαζόμενους, να κάνουμε βαρύ τον χειμώνα στην κυβέρνηση και τα αφεντικά που πλουτίζουν, από τον ιδρώτα μας. Με τα χέρια μας φτιάχνονται παλάτια και την ίδια ώρα κινδυνεύουμε να ξεσπιτωθούμε, γιατί το εισόδημα δεν φτάνει για να πληρώσουμε τα δάνεια, δεν μπορούμε να στηρίξουμε τα παιδιά μας να σπουδάσουν, γιατί τα ενοίκια «έφτασαν στο Θεό».

Συνάδελφοι, παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας! Έχουμε εμπιστοσύνη μόνο στη δύναμη του ΕΝΩΜΕΝΟΥ ΑΓΩΝΑ, για τη ζωή που μας αξίζει! Δεν εμπιστευόμαστε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας στους επίδοξους σωτήρες και μεσσίες! Νιώσαμε στο πετσί μας, στην προηγούμενη 10ετή κρίση, τότε που από κοινού σωτήρες και μεσσίες, μας έστειλαν στην ανεργία και στο τσάκισμα των μεροκάματων, στην υπονόμευση της ασφάλισης μας.C:\Users\user\Documents\Κοινωνική Συμμαχία\ΣΩΜΑΤΕΙΑ\Συνδικάτο Οικοδόμων Εύβοιας\ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ_Σφραγίδα_2.jpg

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Το διοικητικό συμβούλιο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου