Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Νομου ΕΥΒΟΙΑΣ στην ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ στο ΚΕΤΘ στην Αυλώνα


 Η Θεματική Εβδομάδα για το όπλο του Ιππικού – Τεθωρακισμένων  πραγματοποιήθηκε από  17 – 21 Οκτωβρίου  αναδεικνύονταν την διαχρονική  προσφορά στους αγώνες της Πατρίδος μας , την αποτρεπτική δύναμη πυρός και τον ρόλο του Όπλου  στην αντιμετώπιση των σημερινών και μελλοντικών προκλήσεων.








   Την Δευτέρα 17/10  κήρυξε την έναρξη  της  ο συντοπίτης μας αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κων/νος Φλώρος κατά την ημερίδα με θέμα «Το Ιππικό στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία: 200 Έτη Αγώνων και Προσφοράς», που πραγματοποιήθηκε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.


   Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών στο Στρατόπεδο «Επχου Γεώργιου Μελίδη» στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση  ως εκπροσώπου του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις με επιμνημόσυνη δέηση χοροστατώντας του μητροπολίτου  Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας  Αυλώνος Ακολούθησε παρέλαση ενεργών και μουσειακών αρμάτων, ιστορικών οχημάτων και για πρώτη φορά η παρέλαση του Ουλαμού της  πρώτης Ίλης Ιππικού του ΚΕΤΘ. Στον στίβο μάχης έγινε επίδειξη διαβάσεως εμποδίων , περισυλλογής άρματος από ΜΒΒ , επισκευή ερπύστριας Τελειώνοντας υπήρξε στατική επίδειξη μουσειακών τεθωρακισμένων οχημάτων , Αρμάτων Μάχης  και  οχημάτων του Συλλόγου Διατήρησης Ιστορικών Οχημάτων.


Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δκτης της ΑΣΔΕΝ Αντγος Δημήτριος Χούπης, ο Δντης της Διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ, Υπγος Γεώργιος Μαυροειδής, ο πρώην ΥΦΕΘΑ και επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Στγος ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, Στγοςς ε.α. Βασίλειος Τελλίδης, καθώς ,εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί του Όπλου του Ιππικού – Τεθωρακισμένων Ο Σύνδεσμος  Εφέδρων  Αξιωματκών Νομού  Ευβοίας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο  Εφ.Τχη  (ΔΒ)  Βαρυτιμίδη  Μιχαήλ το μέλος του Δ.Σ. Εφ. Υπίλαρχο  Βαρυτιμίδη  Αναστάσιο  και το μέλος του Συνδέσμου  Εφ. Ίλαρχο  Θεοδώρου Δημήτριο. 

                                 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο  Πρόεδρος                                                    Ο    Γεν. Γραμματέας

Βαρυτιμίδης   Επ.  Μιχαήλ                           Μητράκης    Αθ.   Κωνσταντίνος      

                 Εφ. Τχης ( ΔΒ )                                                           Εφ. Υπλγος ( ΔΒ )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου