Προ των ευθυνών της θέτει την Κυβέρνηση ο Γιάννης Σαρακιώτης για τον υψηλό κίνδυνο νέων πλημμυρών στο Κόμμα ΛαμίαςΤον προγραμματισμό κοινοβουλευτικής συζήτησης για τον υψηλό κίνδυνο νέων πλημμυρών στην Τοπική Κοινότητα Κόμματος Λαμίας ζήτησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, μέσω επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Σαρακιώτης εφιστά την προσοχή της Κυβέρνησης για την πολύπαθη περιοχή του Κόμματος, καθώς «η διαρκής μετάθεση των ευθυνών, οι τεράστιες καθυστερήσεις και η αδιαφορία σε κάθε έγκαιρη έκκληση προς το αρμόδιο Υπουργείο» έχουν καταστήσει ορατό τον κίνδυνο νέων πλημμυρικών φαινομένων κατά τη φετινή φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο.

Όπως, επίσης, τονίζει ο Βουλευτής Φθιώτιδας εντός της επίκαιρης ερώτησης: «Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Τ.Κ. Κόμματος του Δήμου Λαμιέων ζουν εδώ και 10 μήνες υπό το φόβο των πλημμυρικών φαινομένων, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις τους προς τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Αντί της ανάληψης πρωτοβουλιών προκειμένου να αποφευχθούν αντίστοιχες καταστροφές, οι συναρμόδιοι φορείς πετούν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον».

Μάλιστα, ο κ. Σαρακιώτης περιγράφει με συνοπτικό και γλαφυρό τρόπο την εν λόγω μετακύλιση ευθυνών αναφερόμενος στην ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (Ε.Υ.Δ.Ε.) του Υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η μεν Ε.Υ.Δ.Ε. σημειώνει ότι «…η γενικότερη ευθύνη προγραμματισμού, μελέτης, κατασκευής και συντήρησης (καθαρισμοί κλπ.) των αντιπλημμυρικών έργων σε περιοχές υψηλού πλημμυρικού κινδύνου ανήκει αποκλειστικά στις οικείες Περιφέρειες». Η δε Περιφέρεια αντικρούει τους ισχυρισμούς της Ε.Υ.Δ.Ε. και αποδίδει ευθύνες στην πορεία υλοποίησης του αυτοκινητοδρόμου Ε65, ενώ καταγγέλει το Υπουργείο για ελλιπή ενημέρωση επί μελετών αναφορικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών στη λεκάνη του Σπερχειού απ’ όπου διέρχεται ο Ε65.

Όπως υπογραμμίζει ο Βουλευτής Φθιώτιδας: «Δυστυχώς, οι κάτοικοι της περιοχής του Κόμματος Λαμίας αποτελούν τα θύματα της ανικανότητας του επιτελικού κράτους της Ν.Δ. να… “επιτελέσει” το καθήκον του και να συντονίσει δύο υπηρεσίες, προκειμένου το Κόμμα να μην πνιγεί για μια ακόμη χρονιά. Ο κίνδυνος νέων πλημμυρικών φαινομένων είναι ιδιαίτερα υψηλός, καθώς στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης προστίθενται οι αστοχίες και τα λάθη της Κυβέρνησης τόσο στο σχεδιασμό των δημοσίων έργων όσο και στην πρόληψη των φυσικών καταστροφών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου