ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΘΡΟΝΙΣΕΩΣ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΕκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ανακοινούται ότι:

Η Ενθρόνιση του Νέου Μητροπολίτου κ.κ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στην Δημητσάνα.

Τον Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ. ΝΙΚΗΦΟΡΟΝ θα υποδεχθούν στην πλατεία Δημητσάνας στις 12:30μ. ο Τοποτηρητής Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος και ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης, μαζί με όλες τις αρχές του τόπου, τον Ιερό κλήρο και τον ευσεβή λαό μας και ο μεν Σεβ. Τοποτηρητής θα του παραδώσει την Ποιμαντορική ράβδο, ο δε Δήμαρχος Γορτυνίας θα τον καλωσορίσει με σύντομη προσφώνηση, ενώ ο νέος Μητροπολίτης θα απαντήσει καταλλήλως.

Εν συνεχεία και εν πομπή, προηγουμένης της Φιλαρμονικής και πλαισιούμενοι από άγημα του στρατού θα μεταβούμε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Κυριακής, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή της ενθρονίσεως παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και άλλων Σεβ. Αρχιερέων.

Μετά το πέρας της τελετής ο Νέος Μητροπολίτης θα δεχθεί τις συγχαρητήριες ευχές των Αρχών και του λαού στον Ιερό Ναό, ενώ στις θύρες τις εξόδου θα προσφερθούν τα γλυκίσματα.

Ο ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗΣ


+ Ο ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

 

Λεωφορεία για μετάβαση στη Δημητσάνα, για την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου, θα αναχωρήσουν από Ενορίες, προς τις οποίες δύνασθε να απευθύνεσθε. Ενδεικτικά αναφέρονται:

Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Χαλκίδος, τηλ.: 22210 84585 (14:00-22:00)

Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, τηλ.: 22210 24815 (08:00-12:00)

Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος, τηλ.: 22210 22112, 25579 και 6940718657

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου