ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΪΔ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ

Φωτογραφίες: Χρήστος Βασιλείου-Λάρισα

 





Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ι. Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, στις Ροβιές της Βορείου Ευβοίας, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου και την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022, την μνήμη του κτήτορος, προστάτου και εφόρου της Οσίου Δαυΐδ.

 

Το απόγευμα της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε στην Ι. Μονή τους Σεβασμιωτάτους Μητρόπολίτες Φθιώτιδος κ. Συμεών και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρο, ο οποίος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στην Ι. Παράκληση προς τιμήν του Οσίου Δαυΐδ, κήρυξε τον θείο λόγο και προεξήρχε της λιτανείας.

 

Κατά την κυριώνυμη ημέρα της πανηγύρεως, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στο Αρχιερατικό συλλείτουργο, και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους προσκυνητές.

 

Όλοι ο προσκυνητές απήλαυσαν την αρχοντική φιλοξενία της Ιεράς Μονής, του άγιο Καθηγούμενο Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδη, των αδελφών της Μονής καθώς και όλων των εθελοντών διακονητών της Ιεράς Μονής και κατενύγησαν από την άριστη χορωδία των αγίων ιεροψαλτών, καθηγητών και μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, με χοράρχη τον καθηγητή κ. Δημήτριο Παπαβασιλείου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου