Εξειδικευμένη – στοχευμένη – εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας σε οικισμό περιοχής της Θήβας




Συνελήφθησαν (2) άτομα, εκ των οποίων το ένα για ναρκωτικά, ελέγχθηκαν (62) άτομα, προσήχθησαν (11) άτομα και ελέγχθηκαν – ερευνήθηκαν (9) οικίες και (6) οχήματα


Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εξιχνιάσθηκαν (2) περιπτώσεις κλοπών  


Κατασχέθηκαν κάνναβη, κυνηγετικό όπλο και κυνηγετικά φυσίγγια











Εξειδικευμένη – στοχευμένη – εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, εντός του γενικότερου σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και τη καταπολέμηση της εγκληματικότητας, έλαβε χώρα χθες (13-12-2022) το πρωί, από ώρες 06:30 έως 12:00, σε οικισμό περιοχής της Θήβας.


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης:


  • συνελήφθησαν (2) άτομα

  • προσήχθησαν (11) άτομα,

  • ελέγχθηκαν (62) άτομα,

  • ελέγχθηκαν – ερευνήθηκαν (9) οικίες και (6) οχήματα, ενώ

  • κατασχέθηκαν (212,4) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, κυνηγετικό όπλο και (651) κυνηγετικά φυσίγγια.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν: 


  • Ημεδαπή για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

  • Ημεδαπός, για στέρηση αστυνομικού δελτίου ταυτότητας.


Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι ο συλληφθείς ενέχεται σε δύο (2) περιπτώσεις κλοπών και συγκεκριμένα:


  • κλοπή από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ημεδαπού την 11-11-2022, όπου αφαίρεσε πορτοφόλι το οποίο περιείχε τραπεζικές κάρτες και διάφορα προσωπικά έγγραφα του παθόντα, καθώς και

  • κλοπή από αλλοδαπό, με τη μέθοδο της απασχόλησης, την 03-12-2022, όπου αφαίρεσε ένα τσαντάκι ώμου, το οποίο περιείχε δύο κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα του παθόντα.


Σημειώνεται ότι το κατασχεθέν κυνηγετικό όπλο, το οποίο όπως προέκυψε είχε αφαιρεθεί την 09-01-2021 από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στις Ερυθρές Αττικής, εντοπίστηκε μαζί με τα κατασχεθέντα κυνηγετικά φυσίγγια, επιμελώς κρυμμένα σε παρακείμενη του σημείου της επιχείρησης, αγροτική περιοχή. 


Στην επιχείρηση συμμετείχαν Αστυνομικοί της Διμοιρίας Υποστήριξης, των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Λιβαδειάς, του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, δύο Ο.Π.Κ.Ε. και μία Ο.Ε.Π.Τ.Α. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από τέσσερις Ο.Π.Κ.Ε. των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ευβοίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, τη Διμοιρία Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας και τον αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών αυτής μετά του συνοδού του. Τις αστυνομικές δυνάμεις συνέδραμε δικαστικός λειτουργός.

  

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.


Επιχειρήσεις αυτού του είδους και τύπου, θα συνεχιστούν με κύριο γνώμονα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της Περιφέρειάς μας, καθώς επίσης την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου