Οριοθέτηση του Σπερχειού από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας



Πρώτο βήμα για την υλοποίηση της ΟΧΕ Σπερχειού


 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποκαθιστά μια εκκρεμότητα δεκαετιών και ταυτόχρονα κάνει το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Σπερχειού, την οποία εξήγγειλε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

 

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΩΝ ΤΗΣ ΠΕ.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ» και μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαγωνιστικών διαδικασιών, συμβασιοποιήθηκαν τα ακόλουθα υποέργα:

 

  1. «MEΛETH ΤΜΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΟΙΤΗΣ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΩΝ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ, ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ-ΝΟΤΙΩΣ ΤΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ», αρχικού προϋπολογισμού 129.157,63€.

 

  1. «MEΛETH ΤΜΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΟΙΤΗΣ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΩΝ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ», αρχικού προϋπολογισμού 399.140,34€.

«Ανακοινώσαμε πρόσφατα την πρόθεσή μας να προχωρήσουμε στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Σπερχειού. Στόχος, τον οποίο είχαμε καθορίσει από την αρχή της θητείας και για να τον κατακτήσουμε προχωρήσαμε αθόρυβα σε όλες εκείνες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για να οριοθετήσουμε τον ποταμό. Είναι το πρώτο και απολύτως αναγκαίο βήμα, ώστε να αναδειχθεί ο Σπερχειός σε πηγή ζωής και εισοδήματος», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου