Σύναψη συνεργασίας μεταξύ του Ωδείου "Γερμανός ο Μελωδός" της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας (παράρτημα Δυτικής Φθιώτιδας) με τον Δήμο Μακρακώμης.



 Ο Δήμος Μακρακώμης πιστός στη φιλοσοφία της εποικοδομητικής συνεργασίας με κάθε θεσμό, που έχει ως στόχο την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων του, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει, ότι στα πλαίσια της  ήδη υπάρχουσας λειτουργίας του παραρτήματος Σπερχειάδος - Μακρακώμης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος  προχώρησε στην λειτουργική και υλικοτεχνική αναβάθμιση της τοπικής εκκλησιαστικής δομής.






Η νέα μουσική εκπαιδευτική δομή θα φέρει την γεωγραφική επωνυμία  «Ωδείο Δυτικής Φθιώτιδας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» ως Παράρτημα του κεντρικού Ωδείου της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, με δυνατότητα λειτουργίας περιφερειακών τμημάτων του Παραρτήματος, σε όλο το γεωγραφικό φάσμα του Δήμου Μακρακώμης.

Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 και σε επίσημη σύναψη συνεργασίας με το Ωδείο της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας «Γερμανός ο Μελωδός», στηρίζοντας τεχνικά, κτιριακά και οικονομικά  το παράρτημα.

Έτσι το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας «Γερμανός ο Μελωδός» από κοινού με το Δήμο μας και με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί δημιουργικές δράσεις για τους ενδιαφερομένους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μακρακώμης.

Το Ωδείο Δυτικής Φθιώτιδος  «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», στεγάζεται σε χώρο του Δήμου Μακρακώμης και αποτελεί ένα κέντρο μουσικής παράδοσης, όπου οι ενδιαφερόμενοι, σε σύγχρονες αίθουσες, διδάσκονται παραδοσιακά και κλασικά όργανα, Βυζαντινή Μουσική και Θεωρία Ευρωπαϊκής Μουσικής. Επίσης διαθέτει τμήματα προπαιδείας, χορωδίας καθώς και μουσικά σύνολα. Η παραπάνω υπηρεσία διδασκαλίας όλων των Σχολών από το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως εξυπηρετεί τους κατοίκους του Δήμου Μακρακώμης, καθώς δεν απαιτείται η μετάβασή τους εκτός των ορίων του Δήμου τους προκειμένου να διδάσκονται τα συγκεκριμένα διδακτικά αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου