Συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου Χαλκιδέων, Γιώργου Σπύρου με Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Χαλκιδέων.




Γ.Σπύρου «Ο πολυτιμότερος πόρος του δήμου είναι το ανθρώπινο δυναμικό»



Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022, συνάντηση μεταξύ του σωματείου εργαζομένων του Δήμου και του υποψηφίου δημάρχου Χαλκιδέων Γιώργου Σπύρου. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν κυρίως θέματα σχετικά με την αποκομιδή και τη διαχείριση των απορριμμάτων, οι πολύ αρνητικές επιπτώσεις λόγω της μεταφοράς τους στα Τρίκαλα που τριπλασιάζει το κόστος διαχείρισης και δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στα οικονομικά του Δήμου, καθώς και η ανάγκη  αποτελεσματικότερης αξιοποίησης του προσωπικού. 

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κος Σπύρου τη χαρακτήρισε ως πολύ παραγωγική και δήλωσε:

«Ο πολυτιμότερος πόρος του δήμου, είναι το ανθρώπινο δυναμικό του. 

Χρέος κάθε δημοτικής αρχής είναι να το κινητοποιεί και να το «εκμεταλλεύεται» με τον καλύτερο τρόπο σε όφελος των δημοτών. 

Πολλά λάθη και παραλήψεις στο διάστημα που διανύθηκε, αλλά κυρίως το έλλειμα ουσιαστικής δημοκρατικής λειτουργίας των συλλογικών οργάνων και συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων, καθώς και το έλλειμα αξιοκρατικής αξιοποίησης του προσωπικού, οδήγησαν στην αποξένωση τόσο τους δημότες, όσο και τους δημοτικούς υπαλλήλους και εργάτες.  

Όμως δήμος δεν είναι ο δήμαρχος, αλλά οι δημότες και οι άνθρωποι που υπηρετούν στις διάφορες δομές του. 

Χρέος μας είναι να εμπνεύσουμε τη δημιουργική συμμετοχή. 

Να εμπνεύσουμε σε όλους έναν νέο δημοτικό πατριωτισμό με αξιοκρατία, διαφάνεια και σεβασμό σε όλους τους διαθέσιμους δημοτικούς πόρους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου