Ζεμπίλης: Τεράστια η συνεισφορά των εθελοντικών οργανώσεων στην Εύβοια!



Κατά την χθεσινή εκδήλωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα, όπου βραβεύτηκαν για την δράση τους εθελοντικές ομάδες της Εύβοιας, ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης επέδωσε τιμητική πλακέτα σε μία εμβληματική παιδαγωγική και εθελοντική οργάνωση, της οποίας υπήρξε μέλος, το Σύστημα  Προσκόπων Χαλκίδας, ενώ για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, που εορτάζουμε σήμερα, ανέφερε:


«Δυστυχώς, στη χώρα μας το μεγάλο ανθρωπιστικό κίνημα του εθελοντισμού δεν είναι εξίσου αναπτυγμένο, όσο σε διεθνές επίπεδο. Έτσι, η συμμετοχή των πολιτών σε εθελοντικές οργανώσεις υπολείπεται κατά πολύ από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Γι’ αυτό ευθύνεται, ανάμεσα σε άλλα, η έλλειψη κουλτούρας και η έλλειψη ενημέρωσης, όταν η ενημέρωση δεν είναι αρνητική, όπως πρόσφατα για μεγάλο εθελοντικό οργανισμό, γεγονός που αποτρέπει τους πολίτες να συμμετέχουν και να συνεισφέρουν σε οργανώσεις.

Για το λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικές οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τις αξίες και τα οφέλη του εθελοντισμού. Όπως, επίσης, και για την ηθική επιβράβευση των ανθρώπων, που λένε: έχω δύο χέρια, ένα για τον εαυτό μου και ένα για να βοηθάω τους συνανθρώπους μου. Εκείνων, που ξεβολεύονται από την άνεση του καναπέ τους και κινητοποιούνται, για να βοηθήσουν τους αστέγους, τους ασθενείς, τους ευάλωτους, τους αναξιοπαθούντες, τα απροστάτευτα παιδιά. Που μάχονται κατά του αναλφαβητισμού και των διακρίσεων, κατά της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της κλιματικής κρίσης.  


Ιδιαίτερα, στην Εύβοια που πλήττεται συχνά από θεομηνίες και φυσικές καταστροφές οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την μεγάλη συνεισφορά των εθελοντικών οργανώσεων δασοπυροσβεστών διασωστών, που συνδράμουν και το έργο της δασοπυρόσβεσης, όπως στη καταστροφική πυρκαγιά της Βόρειας Εύβοιας.


Σήμερα, λοιπόν, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, έχουμε υποχρέωση να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους όσοι αγωνίζονται για έναν κόσμο καλύτερο, δομημένο στις αρχές της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και συμμετοχής».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου