ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ - ΤΕΣΤ ΠΑΠ
 Στα πλαίσια εφαρμογής προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής υγείας, η υπηρεσία «Βοήθεια στο σπίτι» Δ. Διρφύων Μεσσαπίων σε συνεργασία με την Επιμελήτρια Α’ Γενικής Ιατρικής Π.Ι. Στροπώνων – Κ.Υ. Ψαχνών και αρμόδια  Αντιδήμαρχο Υγείας, Προσχολικής Αγωγής, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων, κα Αφένδρα Σοφία, τον Διευθυντή Κο Νικόλαο Δήμου και τις μαίες Κα Ιωάννα Καμτσικα και Ελένη Πετροπούλου του Κέντρου Υγείας Ψαχνών, διοργανώνει προληπτικούς ελέγχους για τον καρκίνο της μήτρας- Τέστ Παπ σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δ. Διρφύων Μεσσαπίων.

Πρόκειται για μια απλή και ανώδυνη εξέταση, η οποία έχει μικρή διάρκεια αλλά πολύ μεγάλη σημασία. Το τεστ Παπ έχει ως κύριο σκοπό την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και πρέπει το κάνουν όλες οι γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, μετά την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής μια φορά κάθε χρόνο, ακόμη και γυναίκες σε εμμηνόπαυση.

Για τον μήνα Μάιο, οι προληπτικοί έλεγχοι  θα πραγματοποιηθούν:
·    Τρίτη 28.05.024 στις Δ.Ε: Άτταλη 9:00- 9:45, Τριάδα 10:15-11:30 και Μακρυμάλλη 12:00-12:30

 

Τα τεστ Παπ θα πραγματοποιούνται αυστηρά κατόπιν ραντεβού και είναι απαραίτητη η προσκόμιση ΑΜΚΑ.

 

 Για περισσότερες πληροφορίες και κλείσιμο ραντεβού για την συμμετοχή σας σε δωρεάν εξετάσεις  απευθυνθείτε στις νοσηλεύτριες του Βοήθεια στο σπίτι,

·        στο τηλέφωνο: 2228025322 &

·        στο email: kepygeiasdirfionmessapion@gmail.com

Αρμόδιοι υπάλληλοι: Ελένη Γιαννούτσου & Αγγελική Ράζου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου