«Θερίζει» ο κοροναϊός: 563 νεκροί, πάνω από 28.000 κρούσματα.

«Θερίζει» ο κοροναϊός: 563 νεκροί, πάνω από 28.000 κρούσματα - «Έλλειψη εξοπλισμού και υλικού»
Οι νεκροί από τον κοροναϊό έφτασαν τους 563, με πάνω από 70 θανάτους να σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στην Κίνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Οι περισσότεροι νέοι θάνατοι, όπως και η πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων, σημειώθηκαν στην επαρχία Χουμπέι.
Ο Χου Λισάν, τοπικός αξιωματούχος, προειδοποίησε την Τετάρτη ότι παρά την ανέγερση νέου νοσοκομείου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στη Χουμπέι και τη μετατροπή δημοσίων κτιρίων σε κέντρα νοσηλείας, εξακολουθεί να υπάρχει «σοβαρή» έλλειψη κλινών για τους χιλιάδες ασθενείς.

Επιπλέον, «λείπουν εξοπλισμός και υλικό», τόνισε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας πως οι τοπικές αρχές είναι πιθανό να μετατρέψουν σχολεία και νοσοκομεία σε κέντρα υγείας.
Σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, τονίστηκε ότι είναι προτεραιότητα να προσφερθούν στη Χουμπέι και την Ουχάν επαρκείς προμήθειες και να σταλεί ικανός αριθμός στελεχών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να αντιμετωπιστεί η κρίση.
Πάνω από είκοσι χώρες έχουν καταγράψει κρούσματα του νέου κοροναϊού, για τον οποίο για την ώρα δεν είναι ακόμη διαθέσιμο ούτε εμβόλιο ούτε θεραπεία.
Την ίδια ώρα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού πάνω στο κρουαζιερόπλοιο το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται σε καραντίνα για τουλάχιστον 14 ημέρες στα ανοικτά της Ιαπωνίας διπλασιάστηκαν σε 20, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ επικαλούμενα τις υγειονομικές αρχές.
Οι γιατροί έχουν υποβάλει σε εξετάσεις 273 από τους 3.700 επιβαίνοντες στο Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοικτά του λιμανιού της Γιοκοχάμα.
Ο 80χρονος επιβάτης που αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ τον Ιανουάριο και έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό, οδήγησε στην απόφαση να τεθούν σε απομόνωση οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου