Στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι ασφαλισμένοι του ΥΠΕΘΑ/ΓΕΑ

Στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι ασφαλισμένοι του ΥΠΕΘΑ/ΓΕΑ
Στο συστήμα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΣΗΣ) εντάχθηκαν από σήμερα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, οι ασφαλισμένοι του ΥΠΕΘΑ/ΓΕΑ, σε ότι αφορά την ηλεκτρονική καταχώρηση και εκτέλεση συνταγών φαρμάκων.
Η υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος, ήταν και είναι κύριο αίτημα της ΠΟΜΕΝΣ, στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης των στρατιωτικών και των μελών των οικογενειών τους.


Η εφαρμογήσύμφωνα με την ΠΟΜΕΝΣ έχει πολλαπλά οφέλη καθόσον:
- Συμβάλλει στον ορθότερο και ταχύτερο έλεγχο των εντολών φαρμάκων των ασφαλισμένων, διότι ελαχιστοποιεί το χρόνο αποζημίωσης των στελεχών. Σημειώνεται ότι η διαδικασία κοστολόγησης των φαρμακευτικών συνταγών ήταν σχετικά χρονοβόρα.
- Αποφεύγεται η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους, καθώς υπάρχει δυνατότητα συνταγογράφησης επαναλαμβανομένων συνταγών φαρμάκων έως και 6 μήνες χωρίς θεώρηση.
-  Δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα συνταγογράφησης για το πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ (σε κάθε Μονάδα που διαθέτει ιατρό).
Η ΠΟΜΕΝΣ ζητά τέλος το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να δοθεί η δυνατότητα επέκτασης του συστήματος συνταγογράφησης και για περαιτέρω διευκολύνσεις του στρατιωτικού προσωπικού (πχ. Ιατρικές εξετάσεις) και να επιλυθούν τα προβλήματα διασύνδεσης μέσω διαδικτύου, των Μονάδων της ΠΑ στο σύνολο τους, ώστε να αποκτήσουν τη σχετική πρόσβαση οι ιατροί των Υγειονομικών Υπηρεσιών και των Μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου