Αλλάζει στάση η Τουρκία: «Τα ευρωπαϊκά σύνορα ξεκινούν από τα νότια σύνορα της Τουρκίας»

Αλλάζει στάση η Τουρκία: «Τα ευρωπαϊκά σύνορα ξεκινούν από τα νότια σύνορα της Τουρκίας»
Μετά και την άκαρπη συάντηση που είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους ηγέτες της Κομισιόν, ήρθε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με την ελπίδα να αντιστρέψει το κλίμα. 
Η Τουρκία θεωρεί τον εαυτό της μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας παρά τις προβληματικές σχέσεις των τελευταίων ετών με τις Βρυξέλλες με φόντο τις εξελίξεις στην Συρία.
Όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου «τα ευρωπαϊκά σύνορα δεν ξεκινούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ξεκινούν στα νότια και ανατολικά σύνορα της Τουρκίας». 
Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας τόνισε ότι «θα πρέπει να γίνουν από την Ε.Ε.  συγκεκριμένα βήματα προκειμένου να αναπτυχθούν περαιτέρω οι σχέσεις με την Τουρκία».
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Τουρκία πρέπει να επικαιροποιηθεί, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις εξελίξεις στην Συρία, και ότι η Αγκυρα είναι έτοιμη να εργασθεί εποικοδομητικά για το θέμα.
Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η χαλάρωση του καθεστώτος της βίζας για την Ευρωπαϊκή Ενωση και η επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ πρέπει να εφαρμοσθούν συμβάλλοντας στην επίλυση του μεταναστευτικού θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου