Απάντηση της Δημάρχου Χαλκιδέων στο από 11/3/2021 έγγραφο του κ. Χρήστου Παγώνη, σχετικά με το Μουσικό Σχολείο



Απάντηση στο από 11/3/2021 έγγραφο του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Χρήστου Παγώνη, σχετικά με το Μουσικό Σχολείο, απέστειλε σήμερα, Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, με το υπ’ αριθμ. 7932/17-3-2021 έγγραφό της, στο οποίο αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Παγώνη,

αναφορικά με το από 11/3/2021 ερώτημα σας, σας  γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Την 1η/9/2020 υπεγράφη η υπ. αριθμ. 25821 εργολαβική σύμβαση ποσού 3.236.230,23 ευρώ για το έργο ‘’Ανέγερση Μουσικού Σχολείου Χαλκίδας στο ΟΤ. 69Α της Νέας Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδέων”, με την ανάδοχο εταιρεία ΑΤΕΣΕ ΑΕ.

Από την έναρξη των εργασιών μέχρι σήμερα, το έργο εκτελείται σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμά του, χωρίς καμία καθυστέρηση. Συγκεκριμένα το έργο βρίσκεται στο εξής στάδιο εργασιών :

για το κτίριο Α :της ολοκλήρωσης σκυροδέτησης της πλάκας οροφής του ισογείου. 

για το κτίριο Β :της  ολοκλήρωσης σκυροδέτησης των υποστυλωμάτων του ισογείου.

για τα κτίρια Γ και Δ: της  ολοκλήρωσης σκυροδέτησης των εδαφοπλακών του υπογείου.

Στο νότιο όριο του οικοπέδου ανέγερσης του μουσικού σχολείου, σύμφωνα με το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, προβλέπεται κοινόχρηστη οδός. Η εν λόγω οδός  έχει προβλεφθεί να διανοιχτεί και να κατασκευασθεί άμεσα, αλλά όχι από τις πιστώσεις του έργου του Μουσικού Σχολείου, καθώς  δεν είχε συμπεριληφθεί στην τεχνική μελέτη, το οποίο εσείς κατά την θητεία σας έπρεπε να είχατε πράξει.

Όπως γνωρίζετε, στην περιοχή της Πολεοδομικής Ενότητας Ν. Αρτάκης ΙΙ έχει κυρωθεί η υπ’ αρ. 14/2000 Πράξη εφαρμογής, σύμφωνα με την οποία αποδόθηκαν τελικές ιδιοκτησίες στους ιδιοκτήτες και με αυτόν τον τρόπο αποδόθηκε το Ο.Τ. 69Α στον Δήμο Χαλκιδέων με την συγκεκριμένη χρήση. Στα οικοδομικά, λοιπόν, τετράγωνα 63Α και 69Α δεν υπάρχει θέμα καταπατήσεων ιδιοκτησιών.

Σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο βόρειο – δυτικό όριο του οικοπέδου, σας γνωρίζουμε ότι έχει παρθεί η 224/2020 Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής , ‘’Περί προσωρινής διακοπής κυκλοφορίας της οδού Αναξαγόρα Ν. Αρτάκης’’,  στο πλαίσιο κατασκευής του έργου, για την απρόσκοπτη κατασκευή του και την εύρυθμη λειτουργία του εργοταξίου. Επιπρόσθετα έχει υποβληθεί στην Τ.Υ του Δήμου μας  η υπ΄αριθμ. 2/2021 Απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αρτάκης και βρίσκεται στη διαδικασία των εγκρίσεων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Εν κατακλείδι, απορούμε πραγματικά πως οδηγηθήκατε στο παντελώς εσφαλμένο συμπέρασμα ότι έχουν προκληθεί καθυστερήσεις στην εξέλιξη του έργου, εξαιτίας της δήθεν καθυστέρησης εφαρμογής του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως.

Προφανώς η πλημμελής εκτίμηση για την εξέλιξη των έργων που είχατε ως Δήμαρχος, συνεχίζεται και τώρα που είστε επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου