Απάντηση της Δημάρχου Χαλκιδέων στο από 28/3/2021 ερώτημα της Επιτροπής Κατοίκων Ληλαντίου, σχετικά με τους λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης στους πλημμυροπαθείςΑπάντηση στο από 28/3/2021 ερώτημα της Επιτροπής Κατοίκων Ληλαντίου, σχετικά με τους λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης στους πλημμυροπαθείς της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων του Δήμου Χαλκιδέων, απέστειλε χθες, Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Κυρίες και κύριοι, μέλη της Επιτροπής Κατοίκων Ληλαντίου, 

σχετικά με τους λογαριασμούς της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Χαλκίδας (ΔΕΥΑΧ), σας ενημερώνουμε ότι με την υπ’ αριθμ. 145/28-09-2020 απόφαση ΔΣ της ΔΕΥΑΧ είχε αποφασιστεί η απαλλαγή πληρωμής των αντίστοιχων λογαριασμών, έως και τον Φεβρουάριο του 2021, για όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου του 2020.

Ο εκδοθείς λογαριασμός που μας αποστείλατε, όπως προφανώς και άλλοι που απεστάλησαν στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων, περιλαμβάνει και διάστημα, πέραν του Φεβρουαρίου του 2021, λόγω αυτόματης χρέωσης του συστήματος μηχανογράφησης της Επιχείρησης .

Επειδή μετά από σχετικό αίτημά μας, έχει ήδη παραταθεί η κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης του Δήμου Χαλκιδέων, έως και τις 09/08/2021, το ΔΣ της ΔΕΥΑΧ προτίθεται να προβεί άμεσα στη λήψη αντίστοιχης απόφασης, μέχρι τη λήξη της ανωτέρω ημερομηνίας (09/08/2021).

Για τον λόγο αυτό, σας καλούμε να αγνοήσετε τυχούσες χρεώσεις των λογαριασμών σας, που θα αφορούν στο χρονικό διάστημα έως και τις 09/08/2021, καθώς πρόκειται να διορθωθούν με τις εκδόσεις των επόμενων λογαριασμών. 

Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, κοινή συνεδρίαση των Κοινοτικών Συμβουλίων Βασιλικού και Αγίου Νικολάου, με θέμα την εξέλιξη των έργων και τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών στις περιοχές αυτές, στην οποία κοινή συνεδρίαση σας καλούμε να συμμετέχετε. 

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στην οποία θα σας αποσταλεί η σχετική πρόσκληση.”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου