Συνάντηση Θ. Ζεμπίλη με την Υφυπουργό Υγείας κα Ζ. Ράπτη για το ΓΝ Χαλκίδας και τις Δομές Ψυχικής Υγείας


Συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Θανάσης Ζεμπίλης.  Ο Βουλευτής Ευβοίας ενημέρωσε την Υφυπουργό Υγείας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν το Νοσοκομείο Χαλκίδας και οι υπόλοιπες δομές υγείας στον Νομό, καθώς και την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία». Ακόμη, ο Θ. Ζεμπίλης υπογράμμισε την ανάγκη για στήριξη των νοσοκομείων στην μετά Covid εποχή και την ενίσχυση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Εύβοια.  

Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε να διερευνηθούν οι δυνατότητες για την ενίσχυση των δομών ψυχικής υγείας, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα λόγω και των επιπτώσεων της πανδημίας οι ανάγκες για ψυχική υποστήριξη σε συμπολίτες μας έχουν αυξηθεί ραγδαία. Ο Θ. Ζεμπίλης ενημέρωσε την αρμόδια Υφυπουργό Υγείας για τα κυριότερα θέματα ψυχικής υγείας που αφορούν την Εύβοια και υπογράμμισε την ανάγκη για δημιουργία Ψυχιατρικής Κλινικής στο Γ.Ν. Χαλκίδας, καθώς και την πρόσληψη ψυχιάτρου για την λειτουργία εξωτερικού ιατρείου στο Νοσοκομείο Κύμης. Επίσης ο κ. Ζεμπίλης αναφέρθηκε και στα λειτουργικά, στεγαστικά και υπηρεσιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υφιστάμενες δομές ψυχικής υγείας στην ΠΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βουλευτής Ευβοίας και η Υφυπουργός Υγείας συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και να προκηρυχθούν θέσεις ψυχιάτρων και νοσηλευτικού προσωπικού που θα στελεχώσουν τις παραπάνω δομές Ψυχικής Υγείας. Τέλος, ο Θ. Ζεμπίλης κάλεσε την Υφυπουργό Υγείας στην Εύβοια προκειμένου να επισκεφτεί το ΓΝ Χαλκίδας και τις δομές ψυχικής υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου