Ο Θ. Ζεμπίλης απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, για επίσπευση της επιδότησης της ακτοπλοϊκής γραμμής Μαρμάρι-Ραφήνα προκειμένου να ξεκινήσουν τα δρομολόγια




Με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης ζητάει την επίσπευση των διαδικασιών για την καταβολή της επιδότησης για την ακτοπλοϊκή γραμμή Μαρμαρίου-Ραφήνας, ώστε να εκκινήσουν τα δρομολόγια και να επανέλθει η ομαλότητα στη νότια Καρυστία.

Στην επιστολή του, ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρει  ότι το λιμάνι του Μαρμαρίου αποτελεί την βασική πύλη εισόδου του δήμου Καρύστου και λόγω της παύσης λειτουργίας των δρομολογίων έχουν  προκύψει σημαντικά προβλήματα στην τοπική οικονομία και κοινωνία.

Η κατάσταση έχει δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων σε παραγωγικούς φορείς της περιοχής και σε πολίτες, καθώς αδυνατούν να μεταβούν στην Αττική και οι εναλλακτικές επιλογές αυξάνουν σημαντικά τα κόστη μεταφοράς και μετάβασης. Συν τοις άλλοις, προκύπτει και σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας, καθώς για την ηλικιακή ομάδα 60-64 που δεν προβλέπεται εμβολιαστική κάλυψη στο Νοσοκομείο Καρύστου, αρκετοί εκ των δυνητικά εμβολιαζόμενων παραπέμπονται να εμβολιαστούν στη Ραφήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου