FAKE NEWS και στην τεχνολογία 5G

 

FAKE NEWS και για τα δίκτυα 5G

Κάθε φορά όπου η τεχνολογία κάνει ένα άλμα σε νέα επίπεδα, είναι αναμενόμενο να υπάρχει κορύφωση δουλειάς στους επιστήμονες για την ορθή χρήση της και την προστασία των πολιτών από πιθανές παρενέργειες, άγχος στον πληθυσμό για την νέα ελκυστική αλλά μυστηριώδη εφαρμογή και ντελίριο μυθοπλασίας από τους επαγγελματίες τρομολάγνους αλλά και άσχετους με το θέμα (σταχυολόγηση από “Tom’s News”, “Ποντίκι”, “Pentapostagma”, “The Real Secret Truth”, “Holistic Life” κ.α.):

·θα ψηθούμε όλοι, ·στα πρώτα πειράματα 5G στην Ολλανδία έπεφταν πουλιά από τον ουρανό, ·αν έχετε κατοικίδιο θα το δείτε να τρελαίνεται και να ψοφάει, ·θα μαραίνονται τα δένδρα στο πέρασμα της ακτινοβολίας, ·5G = καρκίνος, ·πρόκειται για μυστικό πρόγραμμα του Διευθυντηρίου για μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, ·οι δόσεις ακτινοβολίας είναι νοσογόνες, τρομακτικά υψηλές και μάλιστα σε εξαιρετικά υψηλές συχνότητες (μικροκύματα) που είναι και οι πιο επικίνδυνες, ·η τεχνολογία 5G θα κάνει τον Χίτλερ να μοιάζει με αλχημιστή συγκρινόμενο με τους σύγχρονους χημικούς.- η τεχνολογία 5G προκάλεσε την covid-19

Τα ίδια ΜΜΕ δεν αναφέρουν ότι “Όλοι οι Διεθνείς, Ευρωπαϊκοί και Εθνικοί Οργανισμοί και δεκάδες χιλιάδες επιστήμονες και αφού εφαρμόζεται ήδη σταδιακά η τεχνολογία 5G, μετά από την αξιολόγηση πραγματικών μετρήσεων, διαβεβαιώνουν ότι δεν αναμένονται επιπτώσεις του 5G στην υγεία”. Ο λόγος; Δυστυχώς για την πλειοψηφία των ΜΜΕ, ο τρόμος πουλάει ενώ η νηφαλιότητα και η αλήθεια όχι…

Μη ιοντίζουσα, ή γνωστή και ως ηλεκτρομαγνητική, είναι η ακτινοβολία που μεταφέρει σχετικά μικρή ενέργεια, που δεν προκαλεί ιοντισμό, είναι ικανή όμως να προκαλέσει ηλεκτρικές, χημικές και θερμικές επιδράσεις στον οργανισμό.


Εκτίθεμαι σε μη ιοντίζουσα ακτινοβολία…

Γύρω μας υπάρχουν πολλές φυσικές και τεχνητές πηγές μη ιοντίζουσας ακτινοβολίας και η έκθεσή μας σε αυτή είναι καθημερινή.

Κύρια φυσική πηγή ακτινοβολιών είναι ο ήλιος ο οποίος εκπέμπει ακτινοβολίες σε όλη την έκταση του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, από τα ραδιοκύματα μέχρι ακτινοβολία -γ. Το 55% της οπτικής ηλιακής ακτινοβολίας δηλαδή:

· υπεριώδους,

· ορατής και

· υπέρυθρης

που φτάνει στην επιφάνεια της γης είναι υπέρυθρη και το 40% ορατή ακτινοβολία, ενώ μόλις το 5% είναι υπεριώδης ακτινοβολία(ιοντίζουσα). Τεχνητές πηγές οπτικής ακτινοβολίας είναι για παράδειγμα οι λαμπτήρες τεχνητού μαυρίσματος, φωτισμού ή θέρμανσης. Η υπεριώδης ακτινοβολία παράγεται τεχνητά και κατά την οξυγονοκόλληση ενώ η υπέρυθρη ακτινοβολία χρησιμοποιείται στη νυχτερινή όραση, στα συστήματα ασύρματης επικοινωνίας σε χώρο χωρίς φυσικά εμπόδια και στην αστρονομία. Πηγές οπτικής ακτινοβολίας είναι και τα διάφορα συστήματα laser. Οι φούρνοι μικροκυμάτων, τα ραντάρ, η κινητή τηλεφωνία, η μετάδοση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σημάτων, οι ασύρματες επικοινωνίες είναι ορισμένα παραδείγματα τεχνολογικών εφαρμογών οι οποίες βασίζονται στην ακτινοβολία των μικροκυμάτων και των ραδιοκυμάτων και στις οποίες εκτιθέμεθα καθημερινά και είναι μη ιοντίζουσες.

Ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία υπάρχουν στο σπίτι και στον χώρο εργασίας και παράγονται, για παράδειγμα, από τις διάφορες ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε. Υπάρχουν και στο εξωτερικό περιβάλλον, όπως αυτά που δημιουργούνται από τις γραμμές μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Ο άνθρωπος εκτίθεται, τέλος, καθημερινά και σε στατικά ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία, όπως για παράδειγμα είναι το φυσικό μαγνητικό πεδίο της γης.



Επιδράσεις στην υγεία και στο περιβάλλον

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας — World Health Organization (WHO), η Επιστημονική Επιτροπή Νέων Κινδύνων της ΕΕ — Scientific Committee on Emerging and New ly Identified Health Risks (SCENIHR) και η Διεθνής Επιτροπή Προστασίας έναντι της Μη-Ιοντίζουσας Ακτινοβολίας — International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection (ICNIRP) έχουν καταλήξει στο κοινό συμπέρασμα ότι:

“Η έκθεση σε ΗΜ ακτινοβολία, η οφειλόμενη σε ασύρματα δίκτυα και στην χρήση τους, δεν οδηγεί σε βλαπτικές βιολογικές επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού, εάν παραμένει σε επίπεδα χαμηλότερα από τα όρια τα οποία συνιστά η ICNIRP” [WHO 1993, SCENIHR 2015, ICNIRP Guide lines 2009, ICNIRP Guide lines 2018]

Επίσης:

  1. Η πραγματική έκθεση των πολιτών περιορίζεται σε ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό των ορίων αυτών. Σε χώρους ανθρώπινης πρόσβασης, τα πεδία είναι σταθερά, εκατοντάδες έως και χιλιάδες φορές κάτω από τα διεθνή και εθνικά όρια.

  2. Οι κανονισμοί Ακτινοπροστασίας καλύπτουν το Η/Μ φάσμα έως και την συχνότητατων 300 GHz και πλέον. Αυτό σημαίνει ότι και οι πηγές 5G υπόκεινται στα ίδια standards ασφαλείας και όρια έκθεσης, όπως οι υπάρχουσες δομές 4G, Bluetooth, και Wi-Fi.

  3. Δεν πιστοποιήθηκε ποτέ επιστημονικά, βιολογικά και ιατρικά, συγκεκριμένος μηχανισμός πρόκλησης καρκίνου λόγω έκθεσης σε μη-ιοντίζουσα ακτινοβολία.

  4. Η έρευνα απέδειξε ότι τα μόνα βιολογικά συμπτώματα από την έκθεση στην μη-ιοντίζουσα ακτινοβολία, στο σύνολό της, οφείλονται αποκλειστικά στην αύξηση της θερμοκρασίας άνω των τεθέντων ορίων ασφαλείας και αφορούν α) στην “μικροκυματική ακοή“ (θερμικό φαινόμενο, μη θεωρούμενο ως επιβλαβές) και ηλεκτροδιαπερατότητα (δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα και γι’αυτό δεν έχουν προταθεί όρια ασφαλείας για αυτό). Δεν υπάρχουν επιδημιολογικές ενδείξεις ότι η μη-ιοντίζουσα Η/Μ ακτινοβολία προκαλεί καρκίνο.

  5. Η πεμπτουσία της έρευνας και της επιβεβαίωσης ενός φαινομένου είναι η επαναληπτικότητα. Δεν υπήρξε ποτέ ερευνητική ομάδα η οποία να επανέλαβε με τις ίδιες πειραματικές συνθήκες, τα πειράματα μίας αρχικής ομάδος (η οποία ισχυρίστηκε ότι η μη-ιοντίζουσα ακτινοβολία προκαλεί καρκίνο) και να κατέληξε στα ίδια αποτελέσματα.

  6. Από βιολογικής άποψης, με την αύξηση της συχνότητος λειτουργίας του δικτύου 5G (> 3,5 GHz) αυξάνεται σημαντικά και το ανώτατο επιτρεπτό όριο ασφαλείας, ακόμη και 100% σε σχέση με το δίκτυο 4G, καθώς μειώνεται η αλληλεπίδραση της ακτινοβολίας με τους ανθρώπινους ιστούς. Εκτιθέμεθα ακτινικά στο 5G, πολύ λιγότερο από ότι στις προηγούμενες γενιές 2G, 3G, 4G.

  7. Πολλές από τις συχνότητες εφαρμογής της τεχνολογίας 5G ευρίσκονται σε ήδη χρησιμοποιούμενο τμήμα του φάσματος (LF & Wi-Fi bands) και σύμφωνα με τον WHO, είναι προφανές ότι δεν απαιτείται επιπλέον έρευνα και δεν αναμένεται η ταυτοποίηση νέων κινδύνων για την υγεία.

  8. Υπάρχει στην διάθεση της επιστημονικής κοινότητος, μια πρώτη εκτεταμένη βιβλιογραφία άνω των 400 ερευνητικών άρθρων, για την επίδραση της υψηλόσυχνης 5G τεχνολογίας στην Υγεία. Όλες οι επιστημονικές μελέτες και εκθέσεις λαμβάνονται υπ’όψιν από τον WHO και την ICNIRP για τον καθορισμό των μέτρων ασφαλείας.

  9. Στις αρχές του 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί, ελεγχθεί και δοθεί στην δημοσιότητα για εφαρμογή από την IEC τα πρότυπα μετρήσεων όλων των εξαρτημάτων (κινητές συσκευές, αισθητήρες, συσκευές IoT, ομοιώματα, κ.α.) της τεχνολογίας 5G πολύ υψηλών συχνοτήτων.


Ποια είναι η διαφορά φιλοσοφίας μιας κεραίας σημερινής συμβατικής τεχνολογίας (4G) και μίας κεραίας της νέας γενιάς (5G);

τεχνολογία 4g. Η Ισχύς ακτινοβολείται σε ευρεία γωνία. Σε αυτήν την σταθερή περιοχή του χώρου, ένας πολίτης (όχι κατ’ ανάγκη χρήστης) ο οποίος παραμένει εντός, εκτίθεται συνεχώς σε ραδιοκυματική ακτινοβολία.

τεχνολογία 5g. Η μείωση της ανθρώπινης έκθεσης είναι σημείο αναφοράς για την τεχνολογία 5G. Επιτυγχάνεται αξιοποιώντας την ταχνολογίαMIMO (Multiple In — Multiple Out)”. Πρόκειται για συστήματα πολλαπλών κεραιών εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής (Η/Μ) ακτινοβολίας .


ΕΠΙΛΟΓΟΣ — ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το πιο πάνω άρθρο γράφτηκε με αφορμή την Ερώτηση 55 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους σταθμούς βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Ο άνθρωπος είναι ένας οργανισμός, δομημένος να ζει και να δρα σε ένα χώρο ακτινοβολιών:

i) φυσικών, οι οποίες υπάρχουν από τη στιγμή της γένεσης και

ii) τεχνιτών, οι οποίες παράγονται από την καθημερινή δραστηριότητα του ανθρώπου και, στις οποίες είναι κατά το μάλλον ή ήττον είναι “κατασκευασμένος” να προσαρμόζεται.

Με την πιο πάνω σκέψη αλλά και το γεγονός ότι το επίμαχο είναι η ακτινοβολία των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, πρέπει να σκεφτούμε το φυσικό μέγεθος S(ένταση ή πυκνότητα ισχύος), που ορίζεται σαν πηλίκο της ισχύος της ακτινοβολίας, προς το εμβαδόν του ακτινοβολούμενου αντικειμένου.

ΟΣΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ S, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΑΚΙΝΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ.

Επειδή το εμβαδόν των αντικειμένων δεν αλλάζει, μπορεί να αλλάξει η ισχύς της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας, όσο και της συσκευής που συνήθως είναι δίπλα στον εγκέφαλό μας, ώστε να μικρύνει η S. Για να μικρύνει η ισχύς της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας, αρκεί να μεγαλώσει το πλήθος των κεραιών, έτσι ώστε να εκπέμπουν χαμηλότερη ισχύ και οι κεραίες των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, αλλά και οι κεραίες των συσκευών μας.

Η ιδέα τελικά είναι απλή. Αν διπλασιάσουν, οι εταιρείες, το πλήθος των κεραιών, όπως απαιτεί η 5g τεχνολογια, αν φέρουν δηλαδή τις κεραίες τους πολύ κοντά, δεν θα χρειάζεται να εκπέμπουν μεγάλη ισχύ, ώστε το σήμα να φτάνει μακριά, αφού θα υπάρχει μια κοντινότερη κεραία που θα καλύπτει τις ανάγκες του δικτύου. 
 Οι εταιρείες, από ότι πληροφορούμαι μέχρι τώρα, αρχικά θα προσαρμόσουν τις κεραίες 4G σε 5G

Θα ρωτήσετε, αφού η λύση είναι τόσο απλή, γιατί δεν εφαρμόζεται;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο πολλαπλασιασμός του πλήθους των κεραιών, θα πολλαπλασιάσει τα έξοδα των εταιρειών!!!

Ποιοι τέλος πάντων συμβουλεύουν το νομοθετικό σώμα;


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΊΑ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ: Χαραλάμπους ΑΠΘ

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ: Χαραλάμπους ΑΠΘ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΩΝ:Χαραλάμπους ΑΠΘ

UNIVERSITY PHYSICS:Sears and Zemansky

UNIVERSITY PHYSICS: Hugh D. Young and Roger A. Freedman

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ:εεαε

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ:υπεκα

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Κώστα Κάππα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου