ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ “ΑΤΥΧΗΜΑ” ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ


Το τραγικό εργατικό “ατύχημα” στο Γυμνό Ευβοίας, με θύματα 3 νεκρούς εργάτες κι έναν ακόμη τραυματία, που εκτελούσαν εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ, είναι ένα ακόμη στυγνό εργοδοτικό έγκλημα.

Δεν φταίει ούτε η τύχη, ούτε η “κακιά” στιγμή. Είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας και της εντατικοποίησης της εργασίας, που οδηγεί σ’ αυτά τα εγκλήματα κι αυξάνει τη λίστα των εργατών που χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται στον βωμό του κέρδους. Είναι επίσης το αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης και εργολαβοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ, που προωθείται χρόνια τώρα από όλες τις κυβερνήσεις, στο πλαίσιο της πολιτικής “απελευθέρωσης” της ενέργειας.

Απαιτείται η άμεση απόδοση των ευθυνών τόσο στον ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος έχει την ευθύνη για το δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης, όσο και στον ΑΚΤΩΡ, τον εργολάβο, που πραγματοποιούσε για λογαριασμό του ΔΕΔΔΗΕ τις εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα.

Η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των τριών θυμάτων του εργατικού εγκλήματος στο Γυμνό και εύχεται ταχεία ανάρρωση στον τραυματία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου