Καλησπέρα φίλοι μου.



Καλησπέρα φίλοι μου και καλή εβδομάδα.

Τις τελευταίες ημέρες είχαμε ένα τεχνικό πρόβλημα στις ηλεκτρονικές ενημερωτικές μας σελίδες. Σιγά σιγά τα προβλήματα αποκαθίστανται και όλα μπαίνουν πάλι στο ρυθμό τους.

Πέρασε μια εβδομάδα με προβλήματα σε πολλούς συνανθρώπους μας αφού πολλές οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα υγείας σε νοσοκομεία και δίνουν τις μάχες τους  για να κρατηθούν στη ζωή άλλοτε με παρηγοριά από φίλους και συγγενείς και άλλοτε βρίσκονται εντελώς μόνοι τους και αβοήθητοι .

Θλιβερή εβδομάδα για όλη την Ελλάδα αλλά και  για το δημοσιογραφικό κοινό αφού ένας νέος, οικογενειάρχης, δημοσιογράφος με πολλά χρόνια πορείας έχασε τη ζωή του με τον πιο απάνθρωπο τρόπο. Ας μη γελιόμαστε φίλοι. Με αίμα δε βάφτηκαν μόνο οι δρόμοι και τα χέρια των δραστών, αλλά βάφτηκε και η δημοκρατία μας . Γι' αυτό πρέπει και είναι καθήκον όλων να εξιχνιαστεί  αυτή η φρικτή δολοφονία .

Αυτές τις δύσκολες μέρες, πολλοί άνθρωποι που είχαν ξεχάσει  ή είχαν βάλει σε μια άκρη την αγάπη ,  αρχίζουν και τη νοιώθουν ξανά. Όλοι μας  σκεφτόμαστε   πως να βρούμε λύσεις για να ζήσουμε και πως θα ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας. Πέρα όμως από όλα αυτά μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε πως θα καταφέρουμε να πάμε   στο γείτονα , στον φτωχό,   στον  ανήμπορο  να  τους  βοηθήσουμε   και να τους δώσουμε κουράγιο κι ένα χέρι βοήθειας?

Μια νέα εβδομάδα ξεκίνησε και πέρα από τα προβλήματα και τις δυσκολίες γεμίστε τον εαυτό σας με αισιοδοξία και  χαμόγελα. Όσο περισσότερα  "ξοδεύετε   τόσο περισσότερο  η καρδιά σας  γίνεται πιο "πλούσια" .

 Μη  ξεχνάτε   ότι  η  χαρά ανοίγει δρόμους μέσα από τα σκοτάδια της θλίψης, της  απαισιοδοξίας , της λύπης  και της άρνησης .

.Δεν  περιμένουμε φυσικά  να μας έρθει η χαρά από μόνη της , να μας χτυπήσει την πόρτα  και να μας  πει καλώς σας βρήκα ,ήρθα  για να μείνω. Αλλά πρέπει εμείς   να κάνουμε φιλότιμες  προσπάθειες  μέσα στην καθημερινότητα μας , ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις . 

Πρέπει  να μάθουμε να μοιράζουμε και να μοιραζόμαστε: Να μοιράζουμε την πίκρα μας, ώστε να μην μας βαραίνει. Να μοιράζουμε χαμόγελα ,  θετική αύρα και ενέργεια  στους γύρω μας. Να μοιράζουμε όνειρα και ελπίδες σε έναν κόσμο που φοβάται και αγωνιά, για το  σήμερα  και για το αύριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου