Συνάντηση Θ.Ζεμπίλη με Γ. Κεφαλογιάννη για τα υδατοδρόμια σε Εύβοια και Σκύρο

 


Η ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων στην Εύβοια και την Σκύρο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Βουλευτή Ευβοίας κ. Θανάση Ζεμπίλη με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη. Ο Βουλευτής Ευβοίας τόνισε στον Υφυπουργό ότι η λειτουργία των υδατοδρομίων έχει μεγάλη σημασία τόσο για την τουριστική ανάπτυξη της Εύβοιας και της Σκύρου, όσο και για την αύξηση της ενδοπεριφερειακής κινητικότητας λόγω της μορφολογίας της Εύβοιας και του κακού οδικού δικτύου.  

 

Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή πέντε υδατοδρομίων στην Εύβοια και ένα στη Σκύρο. Συγκεκριμένα, το κεντρικό υδατοδρόμιο θα βρίσκεται στην Χαλκίδα,  στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου (εκτάσεως 7.500τμ), ενώ στα Λουτρά Αιδηψού, την Κύμη, το Αλιβέρι και την Κάρυστο, τα περιφερειακά υδατοδρόμια (εκτάσεως 150τμ έκαστο), θα κατασκευαστούν στην περιοχή του κεντρικού λιμένα της κάθε πόλης. 

 

Ο Βουλευτής Ευβοίας ενημέρωσε τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών ότι οι περιβαλλοντικές μελέτες για την υλοποίηση του έργου έχουν εγκριθεί και για τα πέντε υδατοδρόμια του νομού, ενώ ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας (ΟΛΝΕ ΑΕ) και η Hellenic Seaplanes έχουν θέσει ως στόχο το έργο να μπει στην τελική ευθεία και εντός των πρώτων μηνών του 2022 οι πρώτες πτήσεις με υδροπλάνο στην Εύβοια – και η επικείμενη σύνδεση του νησιού με Σκύρο, Σποράδες και Κυκλάδες – να γίνουν πραγματικότητα. Ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και τα υδροπλάνα να πραγματοποιήσουν τακτικά δρομολόγια το ταχύτερο δυνατόν. 

Ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, εξέφρασε την βούληση του να βοηθήσει και να υποστηρίξει τις αρμόδιες αρχές της Εύβοιας και της Σκύρου, με σκοπό την επίσπευση της λειτουργίας των υδατοδρομίων. Συμφώνησε, μάλιστα, με τον Βουλευτή Ευβοίας στην άποψη ότι είναι πολύ σημαντικό για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής να διασυνδεθούν με αυτό το ασφαλές και γρήγορο μέσο η Σκύρος, η Κύμη, το Αλιβέρι, τα Λουτρά Αιδηψού, η Κάρυστος και η Χαλκίδα τόσο μεταξύ τους, όσο και με τα νησιά των Κυκλάδων και των Σποράδων.    

 

«Στόχος μας είναι να αναπτυχθεί γρήγορα το δίκτυο υδατροδρομίων στην Εύβοια, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Αυτό το σημαντικό αναπτυξιακό έργο θα αλλάξει την εικόνα και τον τουριστικό χάρτη της Εύβοιας, καθώς θα επιτρέπει την γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση κατοίκων και επισκεπτών από την Βόρεια έως την Νότια Εύβοια με το κέντρο του νομού την Χαλκίδα, καθώς και με την Σκύρο και τα νησιά των Σποράδων και των Κυκλάδων. Η εν λόγω συγκοινωνιακή διασύνδεση πέρα από την τόνωση της ενδοπεριφερειακής κινητικότητας και του τουρισμού, θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας. Θα παρακολουθούμε την πορεία υλοποίησης του έργου από κοντά και θα συνδράμουμε τις αρμόδιες αρχές όποτε χρειαστεί, ώστε να ξεπερνάμε τα εμπόδια και να βρίσκουμε λύσεις» δήλωσε ο κ. Ζεμπίλης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον κ. Κεφαλογιάννη.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου