Με το Δήμαρχο Λαμιέων έκλεισε τον κύκλο των συναντήσεων εργασίας με τους Δημάρχους της Φθιώτιδας ο Γ. Σαρακιώτης

 

Τον κύκλο των συναντήσεων εργασίας, με τους Δημάρχους των Δήμων που συγκροτούν την Π.Ε. Φθιώτιδας έκλεισε με την αντίστοιχη χθεσινή (26/4) που πραγματοποιήθηκε με το Δήμαρχο Λαμιέων, κ. Ευθύμιο Καραΐσκο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Στη συνάντηση εργασίας συζητήθηκαν τα μείζονα θέματα που απασχολούν το Δήμο και τους πολίτες του, αλλά και οι μελλοντικές αναπτυξιακές προοπτικές του. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων εθίγησαν τα εξής:

  • Το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (Π.Ε.Λ.) το οποίο έχει αναδείξει κατ’ επανάληψη και κοινοβουλευτικά, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι δύο χρόνια τώρα παρά τις προεκλογικές διακηρύξεις, από πλευράς των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, περί ύπαρξης συγκεκριμένου σχεδίου και παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμοδίου Υπουργείου ότι: «υφίσταται σκέλος της εθνικής αναπτυξιακής πολιτικής που περιλαμβάνει και την Π.Ε.Λ.», δεν έχει πραγματοποιηθεί ουδεμία ουσιαστική παρέμβαση από την πλευρά της Κυβέρνησης.

  • Τα προβλήματα στην εξέλιξη της εφαρμογής του Προγράμματος Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς Απόρους (ΤΕΒΑ) στην Π.Ε. Φθιώτιδας, που επισημάνθηκαν με σχετική ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων. Μάλιστα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επεσήμανε τις δυνατότητες που απορρέουν από τις σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες, σχετικά με τη βελτίωση του τρόπου της χορήγησης των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης προς τους δικαιούχους. 

  • Το νομοσχέδιο που βρίσκεται σήμερα στην ανοιχτή διαβούλευση και αφορά την αναμόρφωση και τον υποτιθέμενο εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των λαϊκών αγορών και του υπαίθριου εμπορίου. Όπως έχει τονιστεί από πλευράς του κ. Σαρακιώτη, πρόκειται για νομοσχέδιο που ισοδυναμεί με χαριστική βολή προς τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών, αγρότες, παραγωγούς και επαγγελματίες. 

  • Τέλος, συζητήθηκε το θέμα που απασχόλησε πρόσφατα και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων και αφορά την αυθαίρετη και αυταρχική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων να προβεί στη μετατροπή του 4ου Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου Λαμίας σε “Πειραματικές” σχολικές μονάδες. Ο Βουλευτής Φθιώτιδας, δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα θα μεταφερθεί άμεσα με ερώτησή του προς την αρμόδια Υπουργό, κ. Ν. Κεραμέως, στη Βουλή, επιζητώντας την ουσιαστική διαβούλευση με τους θεσμικούς φορείς και την τοπική κοινωνία, την άποψη των οποίων αγνόησε επιδεικτικά, πριν τη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Από πλευράς του Δημάρχου Λαμιέων, κ. Ευθ. Καραΐσκου, πραγματοποιήθηκε μία συνοπτική παρουσίαση του σχεδιασμού που σχετίζεται με την προετοιμασία μελετών με σκοπό την αξιοποίηση των οικονομικών πόρων του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Όπως, διεμήνυσε ο ίδιος, πρόκειται για προτάσεις που αντιστοιχούν σε δεκατρείς (13) προσκλήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση υποδομών, την αστική ανάπλαση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις κτιριακές και σχολικές υποδομές, κ.α.. Επιπροσθέτως, από πλευράς του Βουλευτή Φθιώτιδας, υπήρξε η διαβεβαίωση για την έμπρακτη αρωγή σε κάθε εγχείρημα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και προώθησης των συμφερόντων της περιοχής, όπως πρόσφατα με τη συστράτευση των δυνάμεων του, σε σχέση με τη διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου