Ανακοίνωση σχετικά με το νέο εργοδοτικό έγκλημα στην περιοχή της Ερέτριας




Η Λαϊκή Συσπείρωση Ερέτριας εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των εργαζόμενων, που βρήκαν τραγικό θάνατο χθες στο Γυμνό, κατά τη διάρκεια εργασιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. 
Το γεγονός δεν έρχεται "τυχαία" επειδή ήταν η κακιά ώρα. Μια σειρά τέτοιου είδους "ατυχημάτων" φέρουν την σφραγίδα της εργοδοσίας που στο κυνήγι του κέρδους, δεν υπολογίζει μέτρα προστασίας, ασφαλείας στην εργασία, άρα δεν υπολογίζει την ζωή των εργατών που πιέζει για να βγάζουν όλο και περισσότερες εργασίες σε συντομότερο χρονικό διάστημα.


Η ευθύνη για την κατάσταση αυτή βαραίνει όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, που έχουν βάλει το χέρι τους στη δημιουργία όλου του αντεργατικού πλαισίου, που αφήνει εργοδοσία και εργολάβους να ξεσαλώνουν, χτυπώντας ακόμα περισσότερο τα εργατικά δικαιώματα. Παράλληλα ευθύνονται ιδιαίτερα για την πολιτική "απελευθέρωσης της ενέργειας" και στήριξης με κάθε τρόπο των ομίλων των "πράσινων επενδύσεων", που είναι οι ίδιοι, που έχουν στα χέρια τους τις εργολαβίες, όπως αυτή στο χωριό Γυμνό. Όλες οι κυβερνήσεις με αυτή την πολιτική διεύρυναν την ενεργειακή φτώχεια για το λαό, τις χιλιάδες εντολές διακοπής ρεύματος που εκδίδονται και στην Εύβοια, την ίδια στιγμή που στρώνουν το έδαφος για να "βυθιστεί" η Εύβοια στις ανεμογεννήτριες, προκαλώντας προβλήματα και κινδύνους σε οικισμούς και χωριά.


Οι εργαζόμενοι της περιοχής δεν μπορούν να αφήσουν τέτοια εγκλήματα αναπάντητα. Χρειάζεται μέσα από τα σωματεία τους, από τον οργανωμένο αγώνα να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για κατάργηση κάθε μορφής εργολαβικής εργασίας και μέτρα προστασίας στη δουλειά, ενάντια στην πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας.


 


2/4/2021


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ερέτριας


Η Δημοτική Σύμβουλος


                                                                                                                                                                                                Καραμπέτσου Ασημίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου