Ζεμπίλης: Η Εύβοια πρωταθλήτρια στους εμβολιασμούς!


Με τους 67.385 εμβολιασμούς, που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα Τετάρτη 12 Μαΐου, η Εύβοια περιλαμβάνεται στις Περιφερειακές Ενότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό εμβολιασμών αναλογικά με τον πληθυσμό. Ενδεικτικά στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, με ισάριθμο πληθυσμό, κατά την ίδια περίοδο έχουν πραγματοποιηθεί 55.065 εμβολιασμοί.  

Μετά τον εμβολιασμό του ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης δήλωσε: «Πρόκειται αναμφίβολα για μια κατάκτηση που οφείλεται αφενός στην άρτια οργάνωση του προγράμματος «Ελευθερία» και την υπεράνθρωπη προσπάθεια του ιατρονοσηλευτικού μας προσωπικού και αφετέρου στην μεγάλη υπευθυνότητα που επιδεικνύουν οι συντοπίτες μας, οι οποίοι, με μπροστάρηδες τους νέους, προσέρχονται μαζικά στα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν στην Εύβοια». «Με αυτήν την εμβολιαστική πορεία και εφόσον συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, η Εύβοια σύντομα θα χτίσει τείχος ανοσίας στον κορωνοϊό, ώστε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω και να επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα. Γι’ αυτό, λοιπόν, καλώ όσες και όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο, καθώς το τέλος αυτής της δοκιμασίας πλησιάζει και δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε κανέναν και καμία», συμπλήρωσε ο κ. Ζεμπίλης.       

Μέχρι και την Τρίτη 11 Μαΐου 3.976.072 συμπολίτες μας και υπήκοοι ξένων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα είχαν εμβολιαστεί, ενώ σήμερα Τετάρτη 12 Μαΐου σπάμε το φράγμα των 4.000.000 εμβολιασμών. Πλέον οι εμβολιασμοί που πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση ξεπερνούν τις 100.000, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 6.000.000 εμβολιασμοί. «Πραγματικά η Εθνική Διοίκηση απέδειξε ότι μπορεί να υλοποιήσει περίπλοκα και απαιτητικά project όπως αυτό του προγράμματος “Ελευθερία”. Κοιτάζοντας την πορεία εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού σε πιο προηγμένες χώρες όπως στη Γερμανία και τη Γαλλία και συγκρίνοντας τις επιδόσεις τους με τις δικές μας επιδόσεις, δεν έχουμε παρά να νιώσουμε υπερηφάνεια και να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας. Η Ελλάδα όταν θέλει μπορεί να τα καταφέρει και με το παράδειγμα της γίνεται πρότυπο σε όλη την Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Ζεμπίλης.            Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου