Ζεμπίλης: Αυτή την εβδομάδα κατατίθεται για έγκριση ο φάκελος για τα υδατοδρόμια της Εύβοιας

 


Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό “Evripos 90 FM” και την δημοσιογράφο Έφη Ντίνη παραχώρησε σήμερα, Τετάρτη 19 Μαΐου, ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης. Ο κ. Ζεμπίλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η διαδικασία αδειοδότησης των υδατοδρομίων της Εύβοιας έχει εισέλθει στην τελική ευθεία, καθώς μέσα στην εβδομάδα η σχετική αίτηση αδειοδότησης κατατίθεται για έγκριση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.  

 

Ο Βουλευτής Ευβοίας τόνισε ότι η λειτουργία των υδατοδρομίων έχει μεγάλη σημασία τόσο για την τουριστική ανάπτυξη της Εύβοιας και της Σκύρου, όσο και για την αύξηση της ενδοπεριφερειακής κινητικότητας λόγω της μορφολογίας της Εύβοιας και του κακού οδικού δικτύου. 

  

Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή πέντε υδατοδρομίων στην Εύβοια και ένα στη Σκύρο. Συγκεκριμένα, το κεντρικό υδατοδρόμιο θα βρίσκεται στην Χαλκίδα,  στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου (εκτάσεως 7.500τμ), ενώ στα Λουτρά Αιδηψού, την Κύμη, το Αλιβέρι και την Κάρυστο τα περιφερειακά υδατοδρόμια (εκτάσεως 150 τμ έκαστο), θα κατασκευαστούν στην περιοχή του κεντρικού λιμένα της κάθε πόλης. 

 

«Στόχος μας είναι να αναπτυχθεί γρήγορα το δίκτυο υδατροδρομίων στην Εύβοια, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Αυτό το σημαντικό αναπτυξιακό έργο θα αλλάξει την εικόνα και τον τουριστικό χάρτη της Εύβοιας, καθώς θα επιτρέπει την γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση κατοίκων και επισκεπτών από την Βόρεια έως την Νότια Εύβοια, καθώς και την σύνδεση με την Σκύρο και τα νησιά των Σποράδων και των Κυκλάδων. Η εν λόγω συγκοινωνιακή διασύνδεση εκτός από την τόνωση της ενδοπεριφερειακής κινητικότητας και του τουρισμού, θα δημιουργήσει και νέες θέσεις εργασίας. Πέραν των προφανών αυτών ωφελημάτων για την οικονομία και τον τουρισμό, τα υδροπλάνα θα είναι χρήσιμα σε περιπτώσεις επειγουσών αναγκών για αεροδιακομιδή ασθενών από δυσπρόσιτες περιοχές, αλλά ακόμα με μία μεταλλαγή και στην πυρόσβεση. Παρακολουθούμε την πορεία υλοποίησης του έργου από κοντά και συνδράμουμε τις αρμόδιες αρχές όπου χρειάζεται, ώστε να ξεπερνάμε τα εμπόδια και να βρίσκουμε λύσεις. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο κύριος λόγος της συνάντησης που είχα, πριν περίπου ένα μήνα, με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη», ανέφερε ο κ. Ζεμπίλης. Ακολούθως ο κ. Ζεμπίλης αναφέρθηκε στο λιμάνι της Κύμης και τις δυνατότητες αξιοποίησής του ως πύλης σύνδεσης της κεντρικής Ελλάδας με το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

 

Τέλος, ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρθηκε ακόμη και στο θέμα της αποκατάστασης της ομαλής λειτουργίας των λαϊκών αγορών. «Στο πλαίσιο επανεκκίνησης μιας σειράς δραστηριοτήτων, που δίνουν «ανάσες» στην κοινωνία και την οικονομία, ανάλογα πάντα με την επιδημιολογική εικόνα, είναι σημαντικό να προχωρήσουμε στην σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων. Το εισόδημα των παραγωγών των λαϊκών αγορών μειώθηκε δραστικά, λόγω της μείωσης της συμμετοχής τους κατά 50% και της απόστασης των πέντε μέτρων ανάμεσα στους πάγκους. Με χθεσινή παρέμβασή μου, λοιπόν, κατέθεσα Αναφορά στην Βουλή, προς στον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και ζητάω την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, στο μέτρο που το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας» σημείωσε ο Θανάσης Ζεμπίλης.

   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου