Πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων της 8ης Δεκεμβρίου 2021



Με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων.

Μεταξύ των θεμάτων, ορίστηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) και του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας κι Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.) και συγκεκριμένα προτάθηκαν:

Για τον Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.:

Ως Πρόεδρος η κ. Ελένη Αϊδίνη με αναπληρωτή τον κ. Ιωάννη Νέζη και ως μέλη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αναστάσιος Καλαθέρης με αναπληρωτή τον κ. Χαράλαμπο Κώσταρο,  κα Βασιλική Κόντου με αναπληρώτρια την κ. Αικατερίνη Μεγάλου, κ. Μιχάλης Κεράτσας με αναπληρώτρια την κ. Αναστασία Τζελά, κ. Παναγιώτης Καραμούζης με αναπληρωτή τον κ. Δήμο Κόρδη και οι πολίτες κ. Παναγιώτης Νικολάου ως Αντιπρόεδρος με αναπληρωτή τον κ. Αθανάσιο Τσάλλα, κ. Νικόλαος Ρόγκας με αναπληρωτή τον κ. Στέφανο Λαζαρίδη, κ. Θεόδωρος Γιαννακάρας με αναπληρώτρια την κ. Νικολέτα Πολύχρονου, κ. Ελευθέριος Πνευματικός με αναπληρώτρια την κ. Αθηνά Ντεγιάννη, κ. Βασιλική Σαμπάνη με αναπληρώτρια την κ. Εριφύλη Νικολάου, κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου με αναπληρωτή τον κ. Παναγιώτη Δημητρίου,  κ. Χαράλαμπος Κουσκούτης με αναπληρώτρια την κ. Έφη Βαρβάρου,  κ. Σωκράτης Σκλιάς με αναπληρώτρια την κ. Νατάσα Πικραμένου, κ. Τατιάνα Πετράκη με αναπληρώτρια την κ. Γεωργία Σταματούκου.

Για τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.:

Ως Πρόεδρος η κ. Αικατερίνη Μεγάλου με αναπληρώτρια την κ. Ευαγγελία Παλαιολόγου και ως μέλη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ευάγγελος Σταματούκος με αναπληρωτή τον κ. Θεοφάνη Σπανό, κ. Αναστασία Ψυχογυιού με αναπληρωτή τον κ. Ελευθέριο Λειβαδίτη, κ. Ευάγγελος Βαβουλιώτης με αναπληρώτρια την κ. Αικατερίνη Κυριάκου-Καλαμιώτη, κ. Ιωάννης Βαβουλιώτης με αναπληρωτή τον κ. Κωνσταντίνο Μπαρούτα και οι πολίτες κ. Παναγιώτα Τάρλα-Οκτωνιάτη ως Αντιπρόεδρος με αναπληρωτή τον κ. Αντώνη Κωνσταντίνου, κ. Μαρίνα Γκάτσου-Σκολίδη με αναπληρώτρια την κ. Γεωργία Λουκατζίκου, κ. Ζαχαρούλα Μιντζιφίρη με αναπληρώτρια την κ. Γεωργία Παπαθανασίου, κ. Αικατερίνη Μπιαμή με αναπληρώτρια την κ. Μαρία Καραγιαννίδου, κ. Γεώργιος Αλεξίου με αναπληρωτή τον κ. Ιωάννη Τζεμαΐλα, κ. Δήμητρα Βάθη με αναπληρωτή τον κ. Δημήτρη Αδάμη, κ. Εμμανουήλ Μπαλογιάννης με αναπληρωτή τον κ. Διαμαντή Καρκαντελίδη, κ. Παναγιώτη Λάμπρου με αναπληρωτή τον κ. Άγγελο Αναστασιάδη, κ. Ιωάννη Μπάρμπα με αναπληρώτρια την κ. Ασπασία Μιχαλοπούλου.

Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για το θέμα που αφορά στις μεταβολές σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2022-2023. Η Δήμαρχος εισηγήθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο να καταψηφίσει τις προτάσεις, όσον αφορά ειδικά στους υποβιβασμούς και τις συγχωνεύσεις σχολείων, καθώς όπως ανέφερε στην εισήγησή της, «Το έγγραφο που ήρθε στα χέρια μας περιλαμβάνει 16 υποβιβασμούς. Και οι περισσότεροι αφορούν σε σχολεία περιφερειακά. Σήμερα που έχουμε ιδιαίτερες συνθήκες, με πρώτη την επείγουσα συνθήκη της πανδημίας και  δεύτερη επείγουσα συνθήκη τον κίνδυνο της μείωσης του πληθυσμού και της αποδυνάμωσης των χωριών και των μη αστικών περιοχών των Δήμων και των Νομών. Δεν μπορούμε δηλαδή σήμερα να μιλάμε για υποβιβασμούς σχολείων και συγχωνεύσεις τμημάτων, ειδικά με συνθήκες πανδημίας, οι οποίες επιβάλλουν ακόμα λιγότερους μαθητές σε κάθε αίθουσα. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών, υπάρχουν πολλά κρούσματα στα σχολεία. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με αυτό τον τρόπο.», και πρόσθεσε, «δεν μπορούμε να κάνουμε τα σχολεία μικρότερης δυναμικότητας και να έχουμε λιγότερους εκπαιδευτικούς. Πρέπει η Πολιτεία  να στηρίξει τις μικρές, μη αστικές περιοχές, να προσπαθήσει να δώσει τη μέγιστη ασφάλεια από τη διασπορά του κορονοϊού και βέβαια να δώσει κίνητρα σε παιδιά κάποιων πληθυσμιακών ομάδων να φοιτούν στα σχολεία. Πρέπει και σε ιδιαίτερες περιοχές, στις οποίες φοιτούν π.χ. ρομά, να βρούμε τρόπους αυτά τα παιδιά να τα φέρουμε στο σχολείο κι όχι να μειώσουμε τις τάξεις.». Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα γνωμοδότησε αρνητικά στις προτάσεις των μεταβολών των σχολικών μονάδων.

Τέλος, συζητήθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδότησε αρνητικά, σε συμφωνία και με την εισήγηση της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Χαλκιδέων, για τη μη εγκατάσταση αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση «Πεταλάς» του όρους Πτώον στη Δημοτική Ενότητα Ανθηδόνος, σε συνέχεια και των αποφάσεων που έχει λάβει σε προηγούμενες συνεδριάσεις για τη μη εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχές του Δήμου και όλου του Νομού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου