Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας παιδικής χαράς «Αλέξανδρος Δαρδώνης» στην πλατεία Αγίου Νικολάου
Σε κλίμα γιορτής για μικρούς και μεγάλους και με πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, η εκδήλωση των εγκαινίων και της ονομαδοτοσίας της νέας παιδικής χαράς στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Η καινούρια παιδική χαρά είναι με προδιαγραφές και για παιδιά ΑμεΑ και κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, έλαβε το όνομα «Αλέξανδρος Δαρδώνης», ως ελάχιστος φόρος τιμής στον μικρό ήρωα που στέλνει ακόμη και σήμερα το μήνυμα “Να θυμάσαι: Θα ξαναβγεί ο ήλιος” και προς τιμήν όλων των παιδιών με ειδικές ανάγκες, των παιδιών που παλεύουν με κάποια ασθένεια, των παιδιών που έχουν κινητικά προβλήματα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους γονείς του Αλέξανδρου, σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Τριάδας «Νικόλαος Κριεζώτης», την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων και τη συνδρομή πλήθους εθελοντών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, η οποία στον σύντομο χαιρετισμό της ανέγνωσε την εισήγησή της και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, και ανέφερε «Στην παιδική χαρά που εγκαινιάζουμε σήμερα, μπορούν πιστοποιημένα να παίζουν παιδιά με αναπηρίες. Σήμερα, από εδώ, με όλους εσάς, ξεκινά ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης, σεβασμού και αγάπης. Ένα κύμα που ξεκινά εδώ και απλώνεται παντού, όπου υπάρχουν μικροί και μεγάλοι ήρωες που δίνουν καθημερινά μάχη με κάποια αρρώστια.», και τόνισε «Για τον Αλέξανδρο, για όλα τα παιδιά με αναπηρίες, για όλα τα παιδιά που παλεύουν κάποια ασθένεια, να στείλουμε το ηχηρό μήνυμα ότι θα ξαναβγεί ο ήλιος». 

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων και οι γονείς του Αλέξανδρου, Κώστας Δαρδώνης και Ματίνα Κυριάκου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Σακελλαράκη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Πάνος, η Αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας, Δημόσιας Υγιεινής και Εθελοντισμού Σοφία Χονδρογιάννη, ο Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης Θεοφάνης Σπανός, η Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. Αναστασία Ψυχογυιού, η Πρόεδρος του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. Ελένη Αϊδίνη και η Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. Κάτια Μεγάλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου