Συνεργασία Επιμελητηρίου Ευβοίας και Οικονομικού Επιμελητηρίου για την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών υποστήριξης των επιχειρήσεων.


 


Συνάντηση εργασίας μελών της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Εύβοιας με εκπροσώπους του ΔΣ του 9ου Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, με θέμα την αντιμετώπιση καίριων προβλημάτων των επιχειρήσεων.

 

Ως κυρίαρχο θέμα τέθηκαν επί τάπητος οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων ενόψει των απαιτήσεων της εφαρμογής Mydata της ΑΑΔΕ, μεταξύ των οποίων η εξομοίωση της μη μεταβίβασης δεδομένων με φοροδιαφυγή και η διασύνδεση των POS με το φορολογικό μηχανισμό. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων από τους εκπροσώπους των δυο Φορέων και επιτεύχθηκε κοινή προσέγγιση στα παρακάτω :

 

•             Η άγνοια της κρισιμότητας και η ψηφιακή ανετοιμότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα

•             Τα όρια των υποχρεώσεων των επιχειρηματιών και των ευθυνών των λογιστών

•             Οι τελικές ευθύνες των επιχειρηματιών, που μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά και εξοντωτικά πρόστιμα

•             Η ανεπάρκεια των τεθέντων χρονικών ορίων και προθεσμιών πλήρους εφαρμογής των απαιτήσεων

•             Το πρόσθετο οικονομικό βάρος τα τελευταία χρόνια εν μέσω απανωτών κρίσεων, ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τους συνεχείς εξαναγκασμούς αγοράς ηλεκτρονικού εξοπλισμού & λογισμικού

•             Η αναγκαιότητα κοινών πρωτοβουλιών των δυο φορέων προς όλους τους εμπλεκόμενους

Παρόντες στην συνάντηση που έλαβε χώρα στο Επιμελητήριο Εύβοιας, ήταν ο  Πρόεδρος του Φορέα κ. Γιάννης Γεροντίτης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Μώρος, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Μαραγκός, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Σπύρος Κουτσαύτης, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Χρήστος Παύλου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του Φορέα κ. Αντώνης Νταβαρίας, ο Πρόεδρος του 9ου Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιάννης Κοτρογιάννης και το Μέλος του ΔΣ του ΟΕΕ και Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Εύβοιας κ. Στέφανος Μουτουσίδης. 

 

Με το πέρας της συζήτησης οι εκπρόσωποι του  Επιμελητηρίου Εύβοιας και του 9ου Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Στερεάς του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, αποφάσισαν όπως, οι δυο Φορείς προβούν άμεσα, στην ανάπτυξη δέσμης από κοινού πρωτοβουλιών προς κάθε επίπεδο, με διττό στόχο, αφενός την ενημέρωση και προετοιμασία των επιχειρήσεων για την αποφυγή προβλημάτων και αφετέρου την επισήμανση προς όλους τους εμπλεκόμενους της αναγκαιότητας εφαρμογής πιο ελαστικών προθεσμιών και ποινών, ειδικά για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις καθώς και τις επιχειρήσεις της επαρχίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου