Δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Χαλκίδας Γιώργου Σπύρου για τα προβλήματα στην πόλη λόγω των εργασιών του φυσικού αερίου

 Η κατάσταση στην πόλη λόγω των εργασιών του φυσικού αερίου είναι απαράδεκτη. 

Η αγανάκτηση του εμπορικού κόσμου και των κατοίκων απόλυτα δικαιολογημένη.   

Η παράσταση όμως που έδωσαν η Δήμαρχος και ο εκπρόσωπος της εταιρίας (ΔΕΔΑ), στη σύσκεψη φορέων που έγινε την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ήταν τουλάχιστον κακόγουστη. 

Και εξηγούμαι:  Απέδωσαν από κοινού τις ευθύνες στον απόντα από τη σύσκεψη εργολάβο.  

Όμως ο εργολάβος εκτελεί το έργο με εντολή της ΔΕΔΑ και με ανοχή της δημοτικής αρχής.  

Η ΔΕΔΑ ως κύριος του έργου μπορεί να τον κηρύξει έκπτωτο, αν δεν τηρεί την υποχρέωση του για άμεση και ορθή αποκατάσταση των τομών επί του οδοστρώματος.   

Ο Δήμος ως κύριος του εδάφους επί του οποίου γίνεται το έργο, μπορεί να τάξει εύλογη προθεσμία αποκατάστασης τόσο στον εργολάβο όσο και στην ΔΕΔΑ και αν αυτή παρέλθει άπρακτη, ή αν η αποκατάσταση δεν είναι σωστή, να αποκαταστήσει ο ίδιος (ο Δήμος) με δαπάνες των άλλων δύο, που θα τις καταλογίσει σε αυτούς, δεσμεύοντας και τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ύστερα θα δούμε αν θα συμμορφωθούν.  

Μάλιστα η αποκατάσταση των οδοστρωμάτων από τον Δήμο πρέπει να γίνει με την διαδικασία του κατεπείγοντος, γιατί εδώ πράγματι υπάρχει κατεπείγον σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις που γίνεται επίκλησή του καταχρηστικά και απορρίπτεται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα. 

Το πρόβλημα παραμένει ενεργό και δεν δόθηκε λύση. 


                                                                                              ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου