ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

                                         
  • ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 

Η επιτυχημένη παράσταση της Ανδρομάχης Γεωργιάδου συνεχίζονται για 2 τελευταίες παραστάσεις 

  •     Παρασκευή 14 0κτωβρίου 21:00 

  • Και Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 21:00 στο Θέατρο ΣοφούληΤο γνωστό θεατρικό έργο του ανατρεπτικού Βραζιλιάνου συγγραφέα Ρομπέρτο Ατάιντε ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη με μια διαφορετική οπτική, ματιά όψιμη, νεωτεριστική εκδοχή, από μια νέα, πρωτοπόρα ηθοποιό.

Μια δασκάλα διδάσκει σε τάξη μαθητών δημοτικού με τον δικό της μοναδικό, απρόβλεπτο τρόπο. Ένα μονόπρακτο ποτέ δεν ήταν τόσο συναρπαστικό. Το πρωτογνωρίσαμε με τη σημαντική επιτυχία της Έλλης Λαμπέτη στον ίδιο ρόλο το 1976. Ο συγγραφέας επαναστατεί ενάντια σε οποιονδήποτε δικτάτορα, οποιαδήποτε δικτατορία ανά τον κόσμο. Μια διαφορετική ματιά στον τρόπο που λειτουργεί η οικογένεια, το σχολείο, η εξουσία.


Το σχολείο χειραγωγεί ή απελευθερώνει; Τι είναι πιο σημαντικό, η πρωτοτυπία, η δημιουργικότητα ή η υποταγή σε αυστηρούς κανόνες; Τι είναι πιο αποτελεσματικό, η πειθαρχία ή η ελευθερία; Η Δεσποινίς Μαργαρίτα από τη μια χειραγωγεί, από την άλλη δελεάζει να σκεφτόμαστε με εναλλακτικούς τρόπους. Οι περισσότεροι από μας ίσως έχουν εμπειρία από δασκάλους που ήταν λίγο διαφορετικοί, που δε συμμορφώνονταν με τις παραδοσιακές μεθόδους. Κατά πόσο όμως μια τέτοια προσέγγιση γίνεται αποδεκτή στη σημερινή μας εποχή;


Η Δεσποινίς Μαργαρίτα είναι τελικά τύραννος ή επαναστάτης; Αποτρόπαιη ή γοητευτική; Δικαιολογημένη ή αδικαιολόγητη; Εντελώς παράλογη ή υπερβολικά λογική; Μια άσκηση ακροβασίας για την ίδια, και ένα τεστ υποκριτικής για τον ηθοποιό. Ο τρόπος που είναι γραμμένο το έργο έχει μια αίσθηση αυτοσχεδιασμού. Ο ηθοποιός καλείται να βάλει το δικό του προσωπικό στίγμα. Ποια είναι η σχέση του κειμένου με το σήμερα; Και πώς μπορεί κανείς να το ερμηνεύσει με καινούριο τρόπο; Δύο από τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα που πηγάζουν από την παράσταση.


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ρομπέρτο Ατάιντε (Roberto Athayde)

ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ

Ανδρομάχη Γεωργιάδου (Mae George)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Γρηγόρης Διδασκάλου

ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ

Ράνια Γεωργιάδου

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΩΝ ΚΑΙ ΗΧΟΥ

Ανέστης Ατακτίδης

ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΜΟΣ

Λευτέρης Παπασταύρου

ART PHOTOGRAFER

Χριστίνα Μουδέλη

ΒΙΝΤΕΟ

Δημήτρης Σταμπολής


ΘΕΑΤΡΟ ΣΟΦΟΥΛΗ

Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά


Ημερομηνίες Παραστάσεων:


Οκτώβριος

Παρασκευή 14 

Τετάρτη 19 

                                                                                                                   Ώρες Παραστάσεων: 21:00


Εισιτήρια: 12Ε γενική είσοδος, 10Ε φοιτητικόΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΑΣΘ: Λεωφορείο 5
Από Δυτικά προς Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη
Από Ανατολικά προς Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος


Η παράσταση διεξάγεται με την τήρηση όλων των κανόνων ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού. Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ

 

   Τηλέφωνο Επικοινωνίας Κρατήσεων : 2310 423 925

Πληροφορίες : https://theatrosofouli.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου