«Το Χαμόγελο του Παιδιού», εδώ και 27 χρόνια, χάρη στη συντονισμένη ένωση δυνάμεων, τραβάει καθημερινά κουπί για το Χαμόγελο κάθε παιδιού!170 πολύτιμοι συνοδοιπόροι του «Χαμόγελου», εργαζόμενοι, εθελοντές και χορηγοί τράβηξαν―και κυριολεκτικά!― κουπί με την Τριήρη «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» σε μία συμβολική δράση ένωσης δυνάμεων και συντονισμού για την προάσπιση των δικαιωμάτων κάθε παιδιού

Με σύνθημα «Τραβάμε κουπί με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” για το Χαμόγελο κάθε παιδιού!», ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έχοντας στο πλευρό του 170 πολύτιμους συνοδοιπόρους του ― εργαζομένους, εθελοντές και χορηγούς― το ηλιόλουστο πρωί της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2022 διοργάνωσε μία συμβολική δράση κωπηλασίας και ανθρωπιάς με την Τριήρη «ΟΛΥΜΠΙΑΣ», σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τη δράση τίμησε με την παρουσία του ο Κυβερνήτης του Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ Πλοίαρχος Βασίλης Ασημακόπουλος ΠΝ, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ.


Το μοναδικό πιστό αντίγραφο της Αθηναϊκής Τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ., σύμβολο ελευθερίας και τιμής, φιλοξένησε ανθρώπους που καθημερινά συμβάλλουν στο αδιάκοπο και εξειδικευμένο έργο του «Χαμόγελου» με κάθε τρόπο, αλλά κυρίως με την ψυχή τους. Ανθρώπους, που εδώ και 27 χρόνια, έχουν προσφέρει, συνειδητά και ουσιαστικά, τον πολύτιμο χρόνο τους, τις υπηρεσίες τους, την τεχνογνωσία τους, αλλά και υλικούς πόρους με μοναδικό τους μέλημα να στέκονται δίπλα στα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, πάντα, 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, χωρίς καμία διακοπή, χωρίς καμία έκπτωση. 


Ο συντονισμένος αυτός πλους συμβολίζει, αφενός τις τεράστιες δυσκολίες και τον αγώνα που καθημερινά καταβάλλουν οι άνθρωποι του «Χαμόγελου», και θα συνεχίσουν να καταβάλλουν ενόψει ενός ακόμη πιο δύσκολου χειμώνα, και αφετέρου αναδεικνύει ότι με την ένωση δυνάμεων και τη συνεργασία, κανένα εμπόδιο τελικά δεν είναι ανυπέρβλητο. Τον κωπηλατικό πλου στα νερά του Σαρωνικού κόλπου ακολούθησαν σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού για την ασφάλεια των κωπηλατών και στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε διαδραστική ξενάγηση στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ».


Ο Πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Κώστας Γιαννόπουλος, έχοντας στο πλάι του μία εξαιρετική ομάδα ανθρώπων που συνεργάζονται με πάθος για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, δήλωσε συγκινημένος: «Πριν από 27 χρόνια, ένα μικρό παιδί ενέπνευσε όλους όσοι είμαστε σήμερα εδώ, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για το καλό των παιδιών. Οι άνθρωποι που όλα αυτά τα χρόνια στέκονται συνειδητά δίπλα στο “Χαμόγελο”, εργαζόμενοι, εθελοντές, χοηρηγοί, τράβηξαν και κυριολεκτικά κουπί για να δηλώσουν συμβολικά ότι, ενωμένοι και συντονισμένοι, θα συνεχίσουμε κόντρα στις δυσκολίες να παλεύουμε για να φέρνουμε αποτέλεσμα στη ζωή των παιδιών που σήμερα μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ κοντά τους. Άνθρωποι με λιγότερη ή περισσότερη μυϊκή δύναμη τράβηξαν κουπί για το Χαμόγελο κάθε παιδιού, αποδεικνύοντας ότι αυτό που ουσιαστικά χρειάζεται δεν είναι άλλο από δύναμη ψυχής και θέληση. 


Ευχαριστούμε πολύ τον Αρχηγό ΓΕΝ, και σύσσωμη την ηγεσία του ΓΕΝ και του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» για τη ζεστή φιλοξενία στην τριήρη που φέρει έναν έντονο συμβολισμό. Ακόμη και στις πιο δύσκολες και τοξικές περιόδους, όπως αυτή που βιώνουμε τώρα, οφείλουμε να καταλάβουμε ότι δε μας μένει τίποτα άλλο από το να συσπειρωθούμε, κοινωνία, θεσμοί, φορείς, για να τραβήξουμε από εδώ και πέρα όλοι μαζί κουπί, βοηθώντας ουσιαστικά και αποτελεσματικά τα παιδιά. Να συνεχίσουμε να τραβάμε σταθερά και ενωμένοι το κουπί της ζωής, της ψυχής για τα παιδιά μας» 


Το έργο του «Χαμόγελου» δεν τελειώνει ποτέ. Αυτήν την περίοδο, στην εκπνοή της πανδημίας και ενόψει ενός δυσκολότερου χειμώνα με έντονα κοινωνικά, οικονομικά και ενεργειακά θέματα, οι ανάγκες να στηριχτεί κάθε ένα παιδί και η οικογένειά του, ολιστικά και εξατομικευμένα, γίνονται όλο και περισσότερες. Τα παιδιά μας είναι το παρόν, και φροντίζοντας αυτά διασφαλίζουμε και το υγιές μέλλον τους. Ο Οργανισμός, λοιπόν, θα συνεχίσει να δίνει μάχες στην καθημερινότητα των παιδιών, με την υποστήριξη χιλιάδων πολύτιμων εθελοντών και υποστηρικτών, που αποτελούν την «ψυχή» του Οργανισμού. 27 χρόνια πέρασαν, 27 χρόνια έρχονται!


Χωρίς εσένα, δεν γίνεται!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου