Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κ.Ε.Ε.Ε. η οποία διεξήχθη 4-6 Νοεμβρίου 2022 στην Λέσβο, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης, η εκπρόσωπος του Φορέα στην ΚΕΕΕ κα Παρασκευή Αγιοστρατίτη και ο εκπρόσωπος του Φορέα στη Θεματική Επιτροπή της ΚΕΕΕ για τον ΄΄Πτωχευτικό Νόμο΄΄κ. Δημήτρης Κωνσταντίνου.


Κατά την διάρκεια των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή από τα 59 επιμελητήρια όλης της χώρας και με τη συμμετοχή - μεταξύ άλλων - του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, η επιμελητηριακή κοινότητα έλαβε τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι θα συνεχιστεί η στήριξη των επιχειρήσεων απέναντι στο θέμα της αύξησης του κόστους του ηλεκτρισμού, των πρώτων υλών και της αύξησης των επιτοκίων. 


Στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Ε.Ε. απηύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ.  Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου κ. Ιωάννης Μπουρνούς, η βουλευτής Κ.Κ.Ε. Λέσβου κ. Μαρία Κομνηνάκα, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ.  Κώστας Μουτζούρης και ο δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύντελης.  





Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας τοποθετούμενος :  


Ζήτησε την οριζόντια μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε « επιχορηγούμενο πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Ν. Ευβοίας », δεδομένου ότι τα τελευταία δέκα χρόνια η επιχειρηματικότητα και η τοπική οικονομία του Νομού, βίωσαν ακόμη πιο πολλές αρνητικές εξελίξεις σε σύγκριση με αυτές που βίωσε όλη η χώρα.


Ζήτησε η Πολιτεία να προβεί σε άμεσες ενέργειες προγραμματισμού και άμεσης  εισαγωγής ανθρωπίνου δυναμικού από τις αναπτυσσόμενες χώρες, για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στις επιχειρήσεις του δευτερογενή και τριτογενή τομέα, αλλά και στους τομείς της γεωργίας, κτηνοτροφίας και αλιείας.  


Θίγοντας τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων ενόψει των απαιτήσεων της εφαρμογής Mydata της ΑΑΔΕ, μεταξύ των οποίων εξομοιώνεται η μη μεταβίβαση δεδομένων με φοροδιαφυγή και τιμωρείται αυστηρά η έλλειψη διασύνδεσης των POS με το φορολογικό μηχανισμό, ζήτησε να παρθούν μέτρα όπως : 


Αναστολή της επιβολής προστίμων μέχρι να διευθετηθούν ψηφιακά τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν.


Αναβολή υποχρεωτικότητας των mydata. Υποβολή μόνο των εσόδων χωρίς πρόστιμα μέχρι να οριστικοποιηθούν οι εκκρεμότητες του συστήματος.


Ενοποίηση όλων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που αφορούν ασφαλιστικά ταμεία και υπηρεσίες.


Υποστήριξε τη σημαντική πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ, για τη χρονική παράταση των διαδικασιών για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, λόγω της πραγματικής και απολύτως δικαιολογημένης αδυναμίας των εμπορικών επιχειρήσεων και των λογιστικών γραφείων να ανταποκριθούν στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια.



Κατά τη διάρκεια των εργασιών αναφέρθηκαν και τα επιτυχή έως σήμερα αποτελέσματα των Θεματικών Επιτροπών της ΚΕΕΕ. Εκτενή αναφορά έγινε : 



Για τη συμφωνία που κατάφερε με την ΄΄ Αυτοδιαχείριση ΄΄ η Επιτροπή για τα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Στο έργο της εν λόγω Επιτροπής συμμετέχει και συμβάλει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γεροντίτης. 



Για την πρόταση που κατέθεσε στην Πολιτεία η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΠΤΙΚΟ ΝΟΜΟ, η οποία έχει σαν βάση της την αντίστοιχη του Επιμελητηρίου Εύβοιας. Στο έργο της εν λόγω Επιτροπής συμμετέχει και συμβάλει ως εκπρόσωπος του Φορέα ο κ. Δημήτρης Κωνσταντίνου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου