Κάλεσμα της ΑΣΕ Χαλκίδας για συμμετοχή σε κινητοποίηση 15 Δεκεμβρίου σε Β/θμια και Α/θμια Διεύθυνση

 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που προκηρύχθηκε από τη ΔΟΕ (3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και 3 πρώτες ώρες του απογευματινού κύκλου) - στην απεργία που προκηρύχθηκε από ΟΛΜΕ

 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΘΜΙΑ ΣΤΙΣ 13:30 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΜΙΑ 

 

ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ 

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ!

 

Δεν ανεχόμαστε έναν ακόμη προϋπολογισμό πείνας για την πλειοψηφία των εργαζομένων, ένδειας για τη λειτουργία των σχολείων που ταυτόχρονα χαρίζει απλόχερα δεκάδες δις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Δεν πάει άλλο! Ήρθε η ώρα να πάρουμε αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε αξιοπρεπώς!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων!

Δεν είμαστε εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Τα 737 ευρώ των νεοδιόριστων μοιάζουν χαρτζιλίκι και η μονιμοποίηση μπαίνει στον πάγο, γιατί θέλουν να φτιάξουν εκπαιδευτικό σκυφτό και φθηνό για το κράτος τους.

 

 

Εδώ και τώρα να απαντήσουμε σε αυτούς που αμφισβητούν ανοιχτά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για χιλιάδες νεοδιόριστους και επιθυμούν να περάσουν την ατομική αξιολόγηση και το σχολείο επιχείρηση για όλους τους εκπαιδευτικούς!

 

 

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα!

 

Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της πλειοψηφίας του Διοικητικού συμβουλίου του σωματείου μας, που δεν δέχτηκε καν να συζητήσει την πρόταση των εκλεγμένων μας για κινητοποίηση, υπονομεύοντας με αυτό τον τρόπο την ίδια την απόφαση της Ομοσπονδίας!

Τη στιγμή που μια σειρά ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα έχουν ήδη πραγματοποιήσει παρεμβάσεις στις διευθύνσεις για την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων , η πλειοψηφία του συλλόγου μας τους προτείνει να απευθυνθούν ατομικά σε νομική σύμβουλο, με δική τους ευθύνη! Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, αυτή είναι η στάση του κυβερνητικού συνδικαλισμού απέναντι σε κάθε συλλογική διεκδίκηση που προϋποθέτει πραγματική σύγκρουση με την εκάστοτε πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, που προωθεί την κατηγοριοποίηση των σχολείων, που προετοιμάζει την εκμετάλλευση των μελλοντικών εργαζομένων.

 

Οι απειλές της κυβέρνησης, η προσπάθεια της να περάσει ένα κλίμα φόβου και ατομισμού μέσα στα σχολεία και ιδιαίτερα στους νέους συναδέλφους θα βρίσκει τοίχο όσο είμαστε μια γροθιά απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως στην μάχη ενάντια στις ηλεκτρονικές εκλογές, στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις του Νοέμβρη και στην αντίσταση των εκπαιδευτικών ενάντια στο σχολείο  της αγοράς.

  • Να υπογραφούν εδώ και τώρα οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των δόκιμων νεοδιόριστών εκπαιδευτικών. 

  • Αύξηση μισθού κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο (δηλ 950 ευρώ καθαρά) και αντίστοιχα σε όλα τα υπόλοιπα.

  • Άμεση καταβολή 13ου και 14ου μισθού με αφετηρία τον Δεκέμβριο του 2022.

  • Tέρμα στη φοροληστεία, να παρθούν μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

  • Μαζικοί διορισμοί με μονιμοποίηση των Αναπληρωτών.

  • Να καταργηθούν οι νόμοι της αξιολόγησης.

  • Σύγχρονα και ασφαλή κτήρια, αίτημα πιο επίκαιρο από ποτέ και μετά την τραγική κατάληξη του μαθητή στις Σέρρες πριν λίγες μέρες.

  • Νομοθετική κατοχύρωση του ωραρίου των Νηπιαγωγών.


Βγαίνουμε στους δρόμους και απαιτούμε να κάνουμε Χριστούγεννα με το δώρο μας, εδώ και τώρα απαιτούμε πίσω το κλεμμένο μόχθο μας!


Καλούμε τους συναδέλφους μας να αξιοποιήσουν την τρίωρη στάση εργασίας και να εκφράσουμε την στήριξη μας στην κινητοποίηση στην Βθμια διεύθυνση στις 13:30 και στη συνέχεια στην Αθμια διεύθυνση.

 

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας!

 

Συμπορευόμαστε με τους συναδέλφους μας από τον ιδιωτικό τομέα, τους γονείς των μαθητών μας, στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 17/12, στις  11 π.μ , στην πλατεία ταχυδρομείου! 

Για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και στους πλειστηριασμούς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου