Ζεμπίλης: Στα 2.875.000 ευρώ ανέρχονται οι αποζημιώσεις για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε Ληλάντιο και Μεσσαπία/Δίρφυ



Κατόπιν της έγκρισης της με Αριθμ. 170152 ΕΞ 2022 ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, προκειμένου να ρυθμίσει το θέμα της καταβολής των αποζημιώσεων για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ολοκληρώθηκε η διασταύρωση των στοιχείων για τους oφελούμενους κατ' επάγγελμα και μη κατ' επάγγελμα αγρότες, που επλήγησαν από την καταιγίδα Θάλεια, μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των υπηρεσιών της Κρατικής Αρωγής.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι που προέκυψαν, κατά τη φάση αυτή, ανέρχονται στους 279 (227 κατ’ επάγγελμα & 52 λοιποί). Περαιτέρω, το ποσό των αποζημιώσεων που θα λάβουν ανέρχεται συνολικά στα 2.875.000 ευρώ και πιο συγκεκριμένα 2.397.000 ευρώ για τους κατ’ επάγγελμα και 487.000 ευρώ για τους λοιπούς αγρότες.

Ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης θα παρακολουθεί διαρκώς και εκ του σύνεγγυς τη διαδικασία καθορισμού των αποζημιώσεων στις συναρμόδιες υπηρεσίες, μέχρι να πιστωθούν τα ποσά στους δικαιούχους παραγωγούς. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου