Στις εκλογές που έρχονται, θα πορευτώ για μια ακόμα φορά με όπλα τις ιδέες, το έργο μου, την αγάπη μου για την Εύβοια - ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

 


Το στρατηγικής σημασίας έργο που συντελείται στο πεδίο του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα και την έμπρακτη στήριξη που έχει δοθεί στην Π.Ε. Εύβοιας, παρουσίασε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου σε μια ενθουσιώδη και πολυπληθή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στη Χαλκίδα.

Κατά την έναρξη της Ημερίδας «Πρωτογενής Τομέας-Εφαλτήριο ανάπτυξης για την Εύβοια», απεύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς και η Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ κα. Χριστιάνα Καλογήρου οι οποίοι αναφέρθηκαν στην εξαιρετική συνεργασία με τον κ. Κεδίκογλου αλλά και στο σχεδιασμό του ΥΠΑΑΤ με σκοπό ο  αγροκτηνοτροφικός τομέας να αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης για την Εύβοια.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κ. Ευάγγελος Κούκουζας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης.

Τον Υφυπουργό τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, οι Δήμαρχοι Χαλκιδέων κα. Έλενα Βάκα, Κύμης -Αλιβερίου κ. Θανάσης Μπουραντάς, Διρφύων –Μεσσαπίων κ. Γιώργος Ψάθας, Ερέτριας κ. Γιάννης Δημητρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Έργων και Αθλητισμού Δήμου  Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, κ. Δημήτρης Σκοπελίτης, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Οικουμενικού Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Ιωάννης Κοτρογιάννης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας κ. Θανάσης Γερογιάκομος, ο Λιμενάρχης Χαλκίδας κ. Κωνσταντίνος Φλουρής, εκπρόσωποι: από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση, των Σωμάτων Ασφαλείας, του επιχειρηματικού κλάδου, κτηνοτροφικών και αγροτικών συνεταιρισμών και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

«Τα τελευταία δυο  χρόνια ο πρωθυπουργός με τίμησε αναθέτοντάς μου τα καθήκοντα του ΥφΑΑΤ. Είχα έτσι την ευκαιρία να συμμετάσχω έμπρακτα και με όλες μου τις δυνάμεις τη μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που συντελείται στον Πρωτογενή Τομέα», τόνισε ο ΥφΑΑΤ κατά την εναρκτήρια ομιλία του, που έτυχε θερμής ανταπόκρισης από τους συμπατριώτες του, και συμπλήρωσε: «κλήθηκα να αντιμετωπίσω από την πρώτη γραμμή τις πρωτόγνωρες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Πρωτογενής Τομέας, ως αποτέλεσμα των διαδοχικών κρίσεων που βιώνουμε, υγειονομικών, περιβαλλοντικών, οικονομικών και γεωπολιτικών».

Υπογράμμισε ότι οι συνέπειες αυτών των κρίσεων μεγεθύνθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές αλλά και τις υπόλοιπες φυσικές καταστροφές που μας έπληξαν στο πρόσφατο παρελθόν και ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση στοιχείων και πεπραγμένων από την πρώτη ημέρα ανάληψης του χαρτοφυλακίου του καθώς και το έργο που επιτελείται για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας.

Στο πλαίσιο της πολιτικής για τη στήριξη, επένδυση και ανάπτυξη αλλά και το ρεαλιστικό όραμα για το μέλλον της Π.Ε. Εύβοιας, ο Υφυπουργός ανέπτυξε τα εξής στοιχεία που αφορούν στην τριετία 2020-2022:

  • Στον τομέα της Γεωργίας-Κτηνογροφίας διατέθηκαν στην Π.Ε. Εύβοιας συνολικά, μέσω Ειδικών Μέτρων και Έκτακτων Ενισχύσεων, 71.460.274€ για την ενίσχυση των τομέων Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Μελισσοκομίας.
  • Στον τομέα Αλιεία-Υδατοκαλλιέργεια, διατέθηκαν στη ΠΕ Εύβοιας συνολικά μέσω Ειδικών Μέτρων και Έκτακτων Ενισχύσεων, 17.749.622 €για την ενίσχυση του τομέα Ιχθυοκαλλιέργειας – Αλιείας.
  • Για φυσικές καταστροφές για την ΠΕ Εύβοιας εξασφαλίστηκε ποσό για αποζημιώσεις ύψους 166.645.000€ .
  • Για την υλοποίηση Δημόσιων Έργων, για την ΠΕ Εύβοιας, εξασφαλίστηκε ποσό ενίσχυσης 253.105.704 €.
  • Για Επενδύσεις θα υλοποιηθούν επενδυτικά σχέδια, από επιχειρήσεις στην Π.Ε. Εύβοιας, συνολικού ύψους Δημόσιας Δαπάνης 32.620.644€.

Ο Υφυπουργός μίλησε για τη γενέτειρά του με την παραδοχή ότι «περάσαμε δύσκολες ώρες, εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε δυσχέρειες που οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες, όμως τις αντιμετωπίζουμε με βούληση, με σκληρή δουλειά, με αγάπη για τον τόπο μας».  Συνέχισε, σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, λέγοντας ότι «τα τελευταία περίπου 4 χρόνια, φάνηκε ξεκάθαρα ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν και είναι εδώ για τα δύσκολα. Ήταν, είναι και -με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών- θα είναι εδώ, όχι μόνο για να δίνει λύσεις στα επείγοντα, αλλά για να συνεχίσει με ορμή και όραμα το μεταρρυθμιστικό της έργο» και έκλεισε με την υπόσχεση ότι θα είναι πάντα παρών στην πρώτη γραμμή. «Στις εκλογές που έρχονται, θα πορευτώ για μια ακόμα φορά με όπλα τις ιδέες, το έργο μου, την αγάπη μου για την Εύβοια. Με την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους, με την εμπιστοσύνη και τη στήριξη όλων σας, ελπίζω ότι θα έχω τη δυνατότητα να συνεχίσω αυτή τη δουλειά, με πάθος και αφοσίωση, για μια Εύβοια που θα προοδεύει και θα ευημερεί», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου