Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024, ο Βουλευτής Βοιωτίας Λευτέρης Κτιστάκης επισκέφτηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όπου είχε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο Στρατάκο.




Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών και παραγωγών από ολόκληρη τη Βοιωτία, με βάση τις καλλιέργειες και τους τομείς δραστηριότητάς τους. Υπήρξε ενδελεχής συζήτηση για τα τρέχοντα αγροτικά ζητήματα σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο. Μεταξύ άλλων, έγινε διεξοδική ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και παράλληλα υπεβλήθησαν αιτήματα σε επιτακτικά ζητήματα όπως: η λήψη των αποζημιώσεων του Ε.Λ.Γ.Α., οι συνδεδεμένες ενισχύσεις, η προδημοσίευση του προγράμματος σχετικά με την δράση «μείωση της ρύπανσης από γεωργική δραστηριότητα (νιτρορύπανση)», το αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα, η εγκατάσταση Φ/Β σε γη υψηλής παραγωγικότητας, η εξισωτική αποζημίωση, η επιστροφή του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο κίνησης, οι δηλώσεις Ο.Σ.Δ.Ε., οι εκκρεμότητες πληρωμής συνδεδεμένων αγροτικών ενισχύσεων παλαιοτέρων ετών, οι εργάτες γης, οι ‘ελληνοποιήσεις’ προϊόντων, η ένταξη στο πρόγραμμα κρατικής αρωγής όσων επλήγησαν από τον περονόσπορο αλλά και την πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή των Χωστίων το περασμένο καλοκαίρι κ.α.


Ο Υπουργός κ. Λευτέρης Αυγενάκης τοποθετήθηκε στο σύνολο των ζητημάτων που του τέθηκαν και επίσης, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Υπ.Α.Α.Τ. και συνολικά της Κυβερνητικής πολιτικής για την ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα, τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό του κανονισμού του Ε.Λ.Γ.Α. που επίκειται, καθώς και την εκτιμώμενη ομαλοποίηση της λειτουργίας του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. σε κεντρικό επίπεδο κατόπιν της αλλαγής του προέδρου του οργανισμού. Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη αλλαγών στη λειτουργία της Κ.Α.Π. 2023-2027 και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που κατέθεσε 19 προτάσεις στο προηγούμενο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου