ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2024

 


Από την Κυριακή της Τυρινής, 17 Μαρτίου 2024, και κάθε Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής το απόγευμα, η Εκκλησία μας όρισε να τελείται η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, με τους ωραιότατους ύμνους πού ομιλούν περί νηστείας, μετανοίας, ταπεινοφροσύνης, ασκήσεως και καλλιεργούν στις ψυχές αγωνιστική και κατανυκτική δοξολογική, προς τον Θεό, διάθεση.


Ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός (της Συγγνώμης), θα τελεσθεί, συν Θεώ, την Κυριακή της Τυρινής (17 Μαρτίου 2024) και ώρα 18:30 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ενώ τις υπολειπόμενες Κυριακές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και ώρα 18:30 οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί θα τελούνται, όπως έχει καθιερωθεί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, ενώ σε κάθε Εσπερινό, θα πραγματοποιείται επίκαιρη και ψυχωφελής ομιλία, συμφώνως προς το ακόλουθο πρόγραμμα:

Κυριακή  16 Μαρτίου (Τυρινής): ομιλητής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Εφέτος, την Κυριακή Α΄ Νηστειών, 24 Μαρτίου, δεν τελείται Κατανυκτικός Εσπερινός, αλλ’ ο Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την Κυριακήν Β΄ Νηστειών (31-3-2024) δεν θα τελεσθεί Κατανυκτικός Εσπερινός, διότι αυτή την ημέρα θα λάβει χώρα η εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της Επαναστάσεως του 1821, από την Χορωδία - Ορχήστρα των νέων της Μητροπόλεώς μας στην Σχολή Πεζικού (ώρα 18:00), με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη – Αρχιερατικό Επίτροπο Χαλκίδος.


Κυριακή 7 Απριλίου (Γ΄ Νηστειών): ομιλητής ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, με θέμα: «Η πάλη με τους λογισμούς».


Κυριακή 14 Απριλίου (Δ΄ Νηστειών): ομιλητής ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης-Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, με θέμα «Η Κλίμακα ως θεραπευτική αγωγή του φαινομένου της Βίας».


Κυριακή 21 Απριλίου (Ε΄ Νηστειών): ομιλητής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας – Ιεροκήρυξ και Γραμματεύς της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, με θέμα: «Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία και μηνύματα από το βίο της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου