ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Μετά τις επιτυχημένες στάσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν στα εργοστάσια του ομίλου, οι εργαζόμενοι στη ΦΑΜΑΡ συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς μας, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, για να πούμε ΩΣ ΕΔΩ, για να δώσουμε εμείς οι πολλοί απάντηση στην ακρίβεια.

Απέναντι στην κερδοφορία της ΦΑΜΑΡ, προτάσσουμε τη ζωή μας! Η προστασία του εισοδήματός μας απέναντι στο κύμα της ακρίβειας λύνεται με ουσιαστικές αυξήσεις για ΟΛΟΥΣ.

Το Σωματείο μας έχει προτείνει μια σειρά μέτρα τα οποία συμπεριλαμβάνονται μέσα στην Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν το σύνολο των εργαζομένων, αλλά η εταιρεία συνεχώς υπεκφεύγει.

Πέρα από την πρόταση μας για αυξήσεις καθολικά και οριζόντια στο 10%, έχουμε προτείνει επίσης την επαναφορά των κλεμμένων τριετιών από το 2012, δηλαδή αύξηση 5%-6%-7% που θα παίρναμε επί του κατώτατου μισθού για κάθε 3 χρόνια δουλειάς, και το οποίο φτάνει μέχρι τις εφτά τριετίες.

Επιδόματα γάμου, τροφής, στείρου χώρου, ζύγισης και ανάμειξης, πτυχίου, επιστημονικό, πολυετίας, ανθυγιεινό.

Προσαύξηση για την εργασία της ‘γ βάρδιας στο 40%, για υπερεργασία στο 40%, για υπερωρία στο 75%, για έκτη ημέρα εργασίας στο 50%, για εργασία την Κυριακή στο 75%.

Πέρα των παροχών δωροεπιταγών για Πάσχα και Χριστούγεννα έχουμε προτείνει για κάθε εργαζόμενο που έχει παιδί και φοιτά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση να δικαιούται επιπλέον παροχή 150 ευρώ όπου θα δίνεται στην έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς και επίσης 200 ευρώ για όλους στην έναρξη της καλοκαιρινής άδειας.

Αν η ΦΑΜΑΡ υλοποιούσε τις προτάσεις που έχει καταθέσει το Σωματείο μας οι εργαζόμενοι θα ένιωθαν μία ανακούφιση στο λεηλατημένο εισόδημα, το οποίο έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια έως και 30%!

Συναδέλφισσες -/ οι, κάθε συμμετοχή μας στις αποφάσεις του Σωματείου, στις γενικές συνελεύσεις, στις στάσεις εργασίας, στις απεργίες, στις κινητοποιήσεις, μας κάνει πιο δυνατούς για να αντιμετωπίσουμε κάθε επιχείρημα, κάθε δυσκολία, κάθε εμπόδιο που θα μας βάζει η εταιρεία.

Παίρνουμε τη σκυτάλη από την Απεργία της 28 ης Φλεβάρη που εξέφρασε τη γενικευμένη αγανάκτηση που υπάρχει μέσα στα σπίτια μας και από τις επιτυχημένες στάσεις εργασίας.

Διεκδικούμε όλα όσα είναι αναγκαία για μια αξιοπρεπή ζωή! Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συμβάσεις, με μισθούς που δε φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες. Η δύναμη μας βρίσκεται στην οργάνωση των συναδέλφων μας. Δεν περιμένουμε την κυβέρνηση ή άλλους όψιμους σωτήρες που δήθεν έχουν λύσεις ή θα προασπίσουν τα δικαιώματα μας. Δυναμώνουμε το Σωματείο μας που συγκρούεται και αμφισβητεί.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ

ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΟΕΦΣΕΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου