ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024: Η Σπερχειάδα και ο Δήμος Μακρακώμης στο επίκεντρο της παγκόσμιας αγωνιστικής ποδηλασίας
Ο Δήμος Μακρακώμης, ως θεσμικός συνδιοργανωτής, συμμετέχει για πρώτη φορά στον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, με την κωμόπολη της Σπερχειάδας να φιλοξενεί το ,Σάββατο 18 Μαΐου 2024, την εκκίνηση του 4ου ετάπ (σταδίου του αγώνα).

O ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά, μετά την αναβίωσή του το 2022, με το αγωνιστικό του πρόγραμμα να εξελίσσεται από τις 15 έως τις 19 Μαΐου 2024.

Το Υπουργείο Αθλητισμού και η Οργανωτική Επιτροπή Cycling Greece, φιλοδοξούν να παρουσιάσουν μια από τις αρτιότερες διοργανώσεις στην ιστορία του θεσμού, ενώνοντας τα δυο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας:

Τη Θεσσαλονίκη ως πόλη εκκίνησης και την Αθήνα ως πόλη τερματισμού, με μία ατομική χρονομέτρηση και πέντε ετάπ (επιμέρους διαδρομές), τα οποία θα περάσουν διαδοχικά από την Κατερίνη, την Καρδίτσα, το Καρπενήσι, τη Σπερχειάδα και τη Χαλκίδα.

Ο φετινός Γύρος θα εντυπωσιάσει τους φίλους της ποδηλασίας και τα εκατομμύρια των τηλεθεατών μέσω της παγκόσμιας τηλεοπτικής προβολής.

Είκοσι ομάδες από όλο τον κόσμο με 120 αθλητές, ανάμεσά τους και οι Εθνικές ομάδες Ελλάδας και Κύπρου, θα δώσουν τη μάχη για την κατάκτηση της γαλάζιας φανέλας της γενικής κατάταξης, αλλά και για τις επιμέρους βαθμολογίες και νίκες στα ετάπ.

Η Σπερχειάδα θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης του 4ου ετάπ που είναι και το μεγαλύτερο σε απόσταση του αγώνα (196,88 χλμ), με ενδιάμεσα περάσματα από τη Λειβαδιά και τη Θήβα και τερματισμό στη Χαλκίδα.

Σε αυτό το εγχείρημα, ο Δήμος Μακρακώμης σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, θα αποκτήσει τον δικό του ενεργό ρόλο στον αγώνα, συμμετέχοντας στις παράλληλες δράσεις και παρακολουθώντας από κοντά τις προσπάθειες των επαγγελματιών αθλητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου