Κ. Μπασδέκης: Δυνατό ΚΚΕ, δύναμη στους αγώνες των υγειονομικών και του λαού ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας

 Σε δυνατό ΚΚΕ για να δυναμώσει και ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει την υγεία του λαού σε εμπόρευμα και τσακίζει τα δικαιώματα των υγειονομικών, κάλεσε ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο οποίος σήμερα το πρωί, περιόδευσε στο νοσοκομείο Χαλκίδας και το Κέντρο Υγείας Ψαχνών.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας έγινε πλούσια συζήτηση με τους εργαζόμενους για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Χαλκίδας και τις υπόλοιπες δημόσιες δομές στην Εύβοια, για τα προβλήματα που βιώνουν τόσο στο χώρο δουλειάς όσο και συνολικότερα στην καθημερινότητά τους. 


Ο Κ. Μπασδέκης τόνισε ότι το ΚΚΕ αναγνωρίζει στην πράξη την τεράστια συμβολή των υγειονομικών, στην υγεία του λαού και την περίθαλψη των ασθενών, αναδεικνύοντας τις τραγικές ελλείψεις στο χώρο της υγείας και στηρίζοντας τον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους. Σημείωσε ότι οι όλο και πιο αντίξοες συνθήκες που διαμορφώνει η πολιτική της υποχρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων Υγείας, των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό, της εντατικοποίησης της δουλειάς, της μερικής απασχόλησης, της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης και των μεγάλων περικοπών των αποδοχών τους, πηγάζουν από τις οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ. Προσδιόρισε ότι οι αντεργατικές και αντιλαϊκές αυτές οδηγίες και κατευθύνσεις έχουν ψηφιστεί στο ευρωκοινοβούλιο απ’ όλους τους εκλεγμένους των άλλων κομμάτων και στη συνέχεια εξειδικεύτηκαν με διαδοχικούς αντιλαϊκούς νόμους απ’ όλες τις κυβερνήσεις, όπου η κάθε μια συμπλήρωνε το αντιλαϊκό έργο της προηγούμενης.


Υπογράμμισε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, «Νέα Αριστερά» και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, αντιμετωπίζουν την υγεία σου εμπόρευμα και είναι υπέρμαχοι της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας, όπου τα λαϊκά δικαιώματα για σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων αποτελούν κόστος και συνεχώς μειώνονται. 

Συνεχίζοντας ο Κώστας Μπασδέκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η ΚΟ Εύβοιας και συνολικότερα το ΚΚΕ για την ανάδειξη των προβλημάτων και των τεράστιων ελλείψεων στο νοσοκομείο Χαλκίδας και τα ΚΥ Εύβοιας, αλλά και για την οργάνωση και στήριξη των αγώνων που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, τόσο στη Χαλκίδα όσο και σε ολόκληρη την Εύβοια για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας της περιοχής, για να μην πεθαίνουν στις καρότσες αγροτικών όπως συνέβη στη βόρεια Εύβοια.


Τόνισε ότι το ΚΚΕ, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των υγειονομικών και να αγωνίζεται μαζί τους και κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών τονίζοντας:


«Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια αποκάλυψε και καταψήφισε στην ΕΕ και στη Βουλή όλα τα αντιλαϊκά μέτρα και κατευθύνσεις. Από τις ίδιες τις εξελίξεις αναδεικνύεται η αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, γιατί χρειάζεται να δυναμώσει η μόνη αξιόπιστη, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση, ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενάντια στη συναίνεση που δίνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ. Γιατί μόνο με δυνατό ΚΚΕ θα δυναμώσει και ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει την υγεία του λαού σε εμπόρευμα και τσακίζει τα δικαιώματα των υγειονομικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου