Έρχεται αύξηση του κατώτατου μισθού .

Έρχεται αύξηση του κατώτατου μισθού - Πού θα φτάσει και πότε (video)
Εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η διαβούλευση για τον καθορισμό του νέου κατώτατου μισθού, κάτι που θα αυξήσει τις αποδοχές μισού εκατομμυρίου εργαζομένων.
500.000 μισθωτοί που εισπράττουν τον κατώτατο μισθό των 650 ευρώ με πλήρη ή μερική απασχόληση το καλοκαίρι θα δουν αύξηση.

Οι εργοδότες επιθυμούν ένα ποσοστό της τάξεως του 4 με 5% καθώς μία αυθαίρετη αύξηση μπορεί να ανασχέσει την αποκλιμάκωση της ανεργίας.
«Πάγια θέση μας είναι οι ελεύθερες διαπραγματεύσεις σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε αντίθετοι σε μία αναπροσαρμογή του βασικού μισθού εκφράζοντας πάντα την ελπίδα ότι οι δυνατότητες της οικονομίας θα συνεχίσουν να βαίνουν σε θετική κατεύθυνση» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του ΕΒΕΑ.
Ποια επιδόματα αυξάνονται με τον νέο κατώτατο μισθό
Από την άλλη οι ενώσεις εργαζομένων επιμένουν στα 751 ευρώ. «Αυτή η αύξηση δεν μπορεί να γίνει εκτός πλαισίου ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων εκτός εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και βεβαίως χωρις πρώτα να αποκατασταθεί ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ», τόνισε Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εκπρόσωπος Τύπου ΓΣΕΕ
Το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνει πως η αύξηση πρέπει να συνδεθεί με την παραγωγικότητα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει λόγο για 703 ευρώ σε βάθος τριετίας.
Η διαδικασία θα ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου και το πόρισμα θα πρέπει να συνταχθεί έως τις 31η Μαΐου. Το 15ημέρο του Ιουνίου ο υπουργός Εργασίας θα εισηγηθεί στο υπουργικό Συμβούλιο τον νέο κατώτατο μισθό και στις αρχές του καλοκαιριού οι εργαζόμενοι θα δουν την αύξηση στην τσέπη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου