Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του δημοσιογράφου Κλέαρχου Τσαουσίδη

«Ο θάνατος του συντρόφου Κλέαρχου Τσαουσίδη μας γεμίζει με θλίψη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συλλυπητήριο μήνυμα του για τον «αγωνιστή της Αριστεράς και μάχιμο δημοσιογράφο» που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, αφήνοντας «ανεξίτηλο ίχνος στην ιστορία και τους αγώνες της Θεσσαλονίκης όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Κλέαρχου Τσαουσίδη και αναφέρει στο μήνυμα του:

«Ο σ. Τσαουσίδης συμμετείχε ενεργά στους εμβληματικούς αγώνες του νεολαιίστικου κινήματος της δεκαετίας του '60 για τη δημοκρατία και τη δημόσια παιδεία, όπως το "1-1-4" και το "15%".

Από την πρώτη στιγμή εντάχθηκε στην αντιδικτατορική αντίσταση, μέσα από τις γραμμές της Σπουδαστικής - Λαϊκής Πάλης και του Ρήγα Φεραίου. Διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Κατάληψης της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, τον Νοέμβριο του 1973. Για τη δράση του κατά του χουντικού καθεστώτος, ο σ. Τσαουσίδης διώχτηκε και βασανίστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.



Μετά την πτώση της δικτατορίας, πρωταγωνίστησε στον αγώνα για την αποχουντοποποίηση της Φιλοσοφικής Σχολής. Διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου της Φιλοσοφικής σχολής (74-76).

Με τη δημοσιογραφία ασχολήθηκε ήδη από τα χρόνια της χούντας γράφοντας στη Θεσσαλονίκη. Μετά τη δικτατορία διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας Αγγελιοφόρος και δημοσιογράφος των εφημερίδων Βήμα και Νέα. Υπήρξε επίσης διευθυντής του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3.

Υπήρξε μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού, της ΕΑΡ, του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στον Σύλλογο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ).

Μέχρι και τις τελευταίες μέρες της ζωής του, αρθρογραφούσε στην Αυγή και την ιστοσελίδα Dailythess».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου