Οι Πειρατές ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των Πρασίνων


Απόφαση για συνίδρυση του κόμματος των Πρασίνων πήραν τα μέλη του κόμματος Πειρατών Ελλάδας που ανταποκρίθηκαν στο ανοικτό κάλεσμα των Πρασίνων για ένα ενωτικό πράσινο κόμμα που θα εκφράσει τις αρχές και τα ρεύματα της πολιτικής οικολογίας και των διεκδικήσεων των οικολογικών και κοινωνικών κινημάτων.
Εκπρόσωποι του κόμματος Πειρατών Ελλάδας θα συμμετάσχουν στο ιδρυτικό συνέδριο των Πρασίνων που θα γίνει από 21 – 23 Φεβρουαρίου στην Αθήνα και θα υπογράψουν ως συνιδρυτές.
Σημειώνεται ότι η συνύπαρξη Πειρατών και Πρασίνων στην ομάδα των Greens/EFA στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κρατά από το 2009, και μάλιστα αντιπρόεδρος της ομάδας υπήρξε η Julia Reda, ευρωβουλευτής του κόμματος Πειρατών Γερμανίας (2014-2019) ενώ και σε αυτή τη θητεία και ως το 2024, αντιπρόεδρος είναι ο Marcel Kolaja, ευρωβουλευτής του κόμματος Πειρατών Τσεχίας.
Με τη συμμετοχή των Πειρατών στους Πράσινους επισημοποιείται και στη χώρα μας η στενή συνεργασία των δύο κομμάτων.

Στους Πράσινους θα συμπράξουν και άλλα κόμματα, κινήσεις και οργανώσεις.
Το κόμμα Πειρατών έχει να συνεισφέρει πολλά σε αυτή τη σύμπραξη από την εμπειρία 8 ετών παρουσίας στην Ελληνική πολιτική σκηνή και τη συμμετοχή σε τοπικές, περιφερειακές, εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές, όπως και από την Ευρωπαϊκή εκπροσώπηση, καθώς 4 Πειρατές ευρωβουλευτές συμπεριλαμβάνονται στο δυναμικό των Greens/EFA.
Το κόμμα Πειρατών αποτελεί ένα επιτυχημένο εγχείρημα πολιτικού πληθοπορισμού (crowdsourcing/crowdfunding) στη χώρα μας, ιδρύθηκε από απλούς πολίτες, χωρίς δεσμεύσεις οικονομικές ή άλλες και προτείνει ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης με την άμεση συμμετοχή των πολιτών στις διαδικασίες λήψης των αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου