«O Προϋπολογισμός του 2021 αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμένει εμμονική και εγκλωβισμένη στην νεοφιλελεύθερη επικοινωνιακή γυάλα της»


Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021 τοποθετήθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης.

Επεσήμανε εξ αρχής ότι για το 2021 η Κυβέρνηση μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες και σταδιακά και συστηματικά απαξιώνει το δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, τον δημόσιο ΟΑΕΔ, το δημόσιο σύστημα Κοινωνικής φροντίδας και Υγείας, για να εκχωρήσει τμήματά του στους ιδιώτες. 



Μεταξύ άλλων, ο κ. Μουλκιώτης σημείωσε ότι:


​Όλες οι προβλέψεις για τα έσοδα του ΕΦΚΑ είναι υπερεκτιμημένες ή εξαρτώνται από αβέβαιους παράγοντες. Ο ΕΦΚΑ, παρά τη μεγάλη χρηματοδότηση από το Δημόσιο, θα είναι ελλειμματικός το 2020, ενώ το 2021 θα είναι ακόμα πιο ελλειμματικός, καθώς η πρόβλεψη για είσπραξη εσόδων από ρυθμίσεις οφειλών ύψους 1.7 δις είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πραγματοποιηθεί. 

Η Κυβέρνηση δεν εξηγεί πώς θα καταφέρει να εκδώσει μέχρι το τέλος του 2021 όλες τις εκκρεμείς συντάξεις, όταν σε ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης κατάφερε να τις αυξήσει κατά 30%. 

Η άδικη φορολογική κατανομή επιτείνεται περαιτέρω το 2021 από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μόνο για τα εισοδήματα που προέρχονται από ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα, ενώ εξαιρούνται οι συνταξιούχοι ή οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα.

Η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την έκθεση Πισσαρίδη για την εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης ατζέντας της με την de facto κατάργηση του οκταώρου, τη φαλκίδευση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982 και τη μερική ή ολική κατάργηση της πληρωμής των υπερωριών, χωρίς να εξηγεί τι προσφέρει στην ήδη καθολική εργασιακή ανασφάλεια και διόγκωση της ανεργίας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει καταστήσει την πολιτική της «μισή δουλειά, μισός μισθός, μισή ασφάλιση, μισή ζωή» δόγμα της διακυβέρνησής της.

Το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής, με γνώμονα την παρακαταθήκη του, διαχρονικά, τάσσεται με τον λαό, τους πολλούς, τους μη προνομιούχους. Το έκανε την εποχή των Ζαππείων, των πλατειών των αγανακτισμένων και του κινήματος «Δεν Πληρώνω» επιλέγοντας συνειδητά να σώσει τη χώρα από τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της περιόδου 2004-2009. Το ίδιο κάνει και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου