Καλησπέρα φίλοι μου!

 


Καλησπέρα φίλοι μου. 

Πρέπει όλοι μαζί να κλείσουμε  την πόρτα στον  κορωνοϊό . Να προστατεύσουμε τον  εαυτό μας   και  τους  γύρω  μας .Βοηθάμε  το σύστημα   υγείας   να ανταπεξέλθει  στις δύσκολες στιγμές   που περνά   λόγου της  πανδημίας του Covid19. 

Τελευταία  μέρα του Μάρτη να έχετε  υγεία  και  όμορφες  στιγμές .

Η εσωτερική μας γαλήνη είναι πολύτιμη, γι’ αυτό  αφήνουμε  πίσω τον θυμό  που δεν οδηγεί πουθενά.. Αυτό όμως φίλοι και φίλες δεν σημαίνει ότι δεν ξέρουμε ποιοί παίζουν παιχνιδάκια εις βάρος μας. Η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να φτάσουμε μέχρι εκεί που δεν περιμένουν κάποιοι ότι έχουμε τη δύναμη και τη θέληση να φτάσουμε. Δεν έχουμε αποφασίσει όμως ακόμα αν θέλουμε να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία. Εμείς αποφασίσαμε μέχρι στιγμής στο παράλογο, την βαρβαρότητα και τη μιζέρια  να απαντούμε με σιωπή , αδιαφορία  και με ένα μεγάλο χαμόγελο.


Μη  ξεχνάτε  ότι  σ’ αυτόν τον  κόσμο  ερχόμαστε μικρά αβέβαια ανθρωπάκια  , μεγαλώνουμε, αποκτάμε συνείδηση, χαρακτήρα, προσωπικότητα, γνώσεις πολλές , εξελισσόμαστε , γινόμαστε  ολοκληρωμένοι   άνθρωποι διαφορετικοί  βέβαια ο ένας από τον άλλο . Καλούμαστε να ζήσουμε αυτή τη ζωή έτσι όπως μας δόθηκε απλά, ταπεινά, να δημιουργήσουμε   ή  και να μην κάνουμε τίποτα . 

Να προχωρήσουμε λιγάκι πιο μακριά  από τους  ανθρώπους που μας  έφεραν  στο κόσμο  , που μας έδωσαν πνοή  και ευκαιρία να έρθουμε στη ζωή . Μπορεί να  θυμώνουμε που γεννηθήκαμε  χωρίς  την θέλησή μας  ,που μεγαλώσαμε μέσα στην άρνηση  και την απογοήτευση  , να απογοητευόμαστε , να αναρωτιόμαστε και πολλά άλλα που μας  συμβαίνουν στη  ζωή  , χωρίς  να είμαστε  οι υπεύθυνοι όλων αυτών που μας  δημιουργούν  προβλήματα στη  ζωή μας , αλλά δεν μπορούμε να προσπεράσουμε το γεγονός πως είμαστε μικροί και μάλιστα πολύ λίγοι  σ΄αυτό το απέραντο  χάος  , σ΄αυτό το απέραντο σύμπαν  για να εξηγήσουμε   το θαύμα της ζωής!

Ας το ζήσουμε αυτό το θαύμα , γιατί η ζωή, με όλα τα στραβά της και τις αναποδιές είναι γλυκιά και  ωραία , Η ζωή έχει γέλιο, έχει στενοχώριες  ,  έχει πίκρες, έχει χαρά, και πόνους . Για αυτό είναι ωραία κι αξίζει! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου