ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2015

 «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ                                                                      8-11-2021

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ»

Χωρίς μέτρα πυροπροστασίας Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου μας.

Την καταγγελία έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος  και μέλος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας, Τάσος Βλάχος, θέτοντάς το ως θέμα προ ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5-11-2021.

Μεταξύ άλλων κατήγγειλε ότι είναι εγκληματική αμέλεια του Προέδρου της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Κωνσταντίνου Δημά, ως ποινικά υπεύθυνου,  να έχει αφήσει τα σχολεία χωρίς συντήρηση  πυροσβεστικών υποδομών, παρά τις έγγραφες επισημάνσεις Διευθυντών των σχολείων. Στα περισσότερα σχολεία οι πυροσβεστήρες είναι άχρηστοι  γιατί έχουν να αναγομωθούν από το 2015 (βλέπε φωτό από πυροσβεστήρες Γυμνασίου και Λυκείου του Δήμου μας).



Ήδη τα πρώτα πρόστιμα έπεσαν από ελέγχους που έγιναν στα σχολεία  από το αρμόδιο πυροσβεστικό κλιμάκιο. 

Ο κ. Βλάχος ζήτησε την άμεση συντήρηση των πυροσβεστικών δομών στα σχολεία, γιατί σε αυτά φοιτούν παιδιά που η ασφάλεια τους είναι πρώτιστο μέλημα, επισημαίνοντας επίσης την ανάγκη απόκτησης μελέτης πυροπροστασίας σε κάθε σχολική μονάδα. 

Μετά από την καταγγελία,  κ. Δημάς παραδέχτηκε ότι οφείλεται σε αμέλειά του η πλημμελής συντήρηση των πυροσβεστήρων και ότι άμεσα θα ξεκινήσει την συντήρηση τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου