Δήλωση Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας.



Για την προσπάθεια εγκατάστασης ανεμομετρικού

ιστού στο Νημποριό

Όπως πληροφορούμαστε από Συλλόγους και κατοίκους της περιοχής, σήμερα έγινε προσπάθεια εγκατάστασης ανεμομετρικού ιστού 55 μέτρων στο λόφο πάνω από τον οικισμό του Νημποριού, στη ΔΕ Στυρέων, του Δήμου Καρύστου. Η προσπάθεια προς το παρών απέτυχε έπειτα από την κινητοποίηση των κατοίκων.

Ο ανεμομετρικός ιστός είναι μέρος των εργασιών για την εγκατάσταση νέων αιολικών πάρκων που σχεδιάζεται να τοποθετηθούν στην περιοχή και έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των κατοίκων καθώς ήδη στο δήμο Καρύστου είναι εγκατεστημένο περισσότερο από 12% της αιολικής ισχύος της χώρας.

Εκφράζουμε άλλη μια φορά τη συμπαράστασή του ΚΚΕ στον αγώνα των κατοίκων της Νότιας Εύβοιας ενάντια στην περαιτέρω εγκατάσταση αιολικών.

Η πολιτική της «πράσινης ανάπτυξης» που έχει γεμίσει ανεμογεννήτριες τα βουνά της περιοχής, που απειλεί με εγκατάσταση ανεμογεννητριών ακόμα και σε περιοχές  αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ακόμα και δίπλα στην Κάρυστο, είναι η ίδια που εκτοξεύει την τιμή του ρεύματος για το λαό για να εξασφαλίσει τα κέρδη των Ενεργειακών κολοσσών. Ενάντια σε αυτή την πολιτική έχει σταθερό μέτωπο το ΚΚΕ!

Ενόψει των σημερινών εξελίξεων καλούμε την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια και κάθε αρμόδιο φορέα να πάρει άμεσα θέση για τα εξής:

·         Αν υπάρχει άδεια εγκατάσταση ανεμομετρικού ιστού σε ισχύ.

·         Αν υπάρχει άδεια μεταφοράς υλικών πάνω από οικισμούς καθώς τα υλικά μεταφέρονται με ελικόπτερο.

·         Αν υπάρχει σχετική άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία καθώς, όπως πληροφορούμαστε, πρόκειται για κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο

·   Αν υπάρχει άδεια για εγκατάσταση ανεμομετρικού ιστού εν μέσω σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση, καλούμε το λαό της περιοχής σε επαγρύπνηση ώστε να αποτραπεί η προσπάθεια εγκατάστασης ανεμομετρικού ιστού, που αποτελεί μέρος των εργασιών για την εγκατάσταση των νέων αιολικών πάρκων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου