Της Αγωνιστικής Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Δημοσίου στο Ν.Τ.Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ


 

Καμία αναμονή!

 

Αγωνιστικός ξεσηκωμός για τη δουλειά και τη ζωή που δικαιούμαστε,  παντού!

 

Εκατοντάδες συνάδελφοι με τη συμμετοχή τους στην απεργία στις 9 Νοέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Εύβοια πέρασαν το μήνυμα σε εργοδοσία και κράτος ότι δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν τα δικαιώματά τους, τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, που λυμαίνονται την ενέργεια, τα τρόφιμα, τα βασικά είδη κατανάλωσης, τον παραγόμενο πλούτο, ότι δε θα συμβιβαστούν με τη βαρβαρότητα.

 

Έδωσαν το μήνυμα ότι θα διεκδικήσουν με τον αγώνα τους, απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους και στην κυβέρνηση, την υπογραφή ΕΓΣΣΕ, κλαδικών κι επιχειρησιακών ΣΣΕ, γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στην ενέργεια.

 

Την κλιμάκωση αυτή στηρίζουμε στις 15 του Δεκέμβρη, στον κλάδο των εκπαιδευτικών με τη συμμετοχή στην στάση εργασίας ΔΟΕ – απεργία ΟΛΜΕ- ΟΙΕΛΕ,  με αιχμή την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, τη μονιμοποίηση τώρα όλων των νεοδιόριστων, για μαζικούς Μόνιμους Διορισμούς με Μονιμοποίηση των Αναπληρωτών, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, που να εξασφαλίζει σύγχρονους όρους δουλειάς και διαβίωσης, για κατάργηση του αντιδραστικού πλαισίου για την αξιολόγηση και την αυτονομία των σχολείων, για επαρκή κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών , για Σύγχρονα ασφαλή σχολεία, και όχι σχολεία που θα φοβόμαστε για τη ζωή των παιδιών μας, όπως δυστυχώς αποδείχθηκε με τον θάνατο μαθητή δημοτικού στις Σέρρες.

 

 

Καλούμε την πλειοψηφία του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ να σταθεί στο μπόι των αναγκών των εργαζομένων και έστω στο παρά πέντε, να κηρύξει στάση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Νομού Εύβοιας την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2022, από τις 11:00 πμ έως τις 3:00 μ.μ. και να καλέσει τους εργαζόμενους του Δημοσίου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στη Β/θμια διεύθυνση στις 13:30 και στη συνέχεια στην Α/θμια, με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα των εκπαιδευτικών καθώς και τα προβλήματα σχετικά με την ασφάλεια των σχολείων.

 

Η ασφάλεια και η μόρφωση των παιδιών μας είναι υπόθεση όλων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου